Народа иска споделена политическа отговорност , а не циркаджийски фокуси да се установи кои ще бъдат виновни за следващите избори.

Народа иска споделена политическа отговорност , а не циркаджийски фокуси да се установи кои ще бъдат виновни за следващите избори.
Много плоски номера на ИТН да се отърве и този път от отговорност да “ бере“ ядове и грижи за управление на страната.
– „Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна.“
Това написа Слави Трифонов в Facebook и явно търси някои да са виновни , че няма правителство. Неговите сценаристи се втурнаха да проучват миналото на министрите от служебното правителство явно с цел да хвърлят пиратки и димки в постигнатите уж политически пазарлъци в преговорите , но без подписани никакви споразумения и договорености. Иде дума вече за „надвиквания“ кои ще надвикат , ИТН , или „Демократична България“ и ИБГНИ на Мая Манолова. Колкото и силно и продължително да е „викането“ Вината ще си остане в ИТН, поради простата причина , че те не съумяха да направят правителство и некадърността им ни изпрати на нови избори. В тази обстановка се дават солидни надежди за розови сънища на ГЕРБ и ДПС. Затова и аплодираха изявлението на Тошко Йорданов в парламента .
Това е сериозен аргумент да смятам , че пoлитичecĸaтa cиcтeмa y нac ce нyждae нe caмo нa пoдмянa oт ĸъм ĸaдpи и модел на управление , a нa пoдмянa нa цялocтнaтa идeoлoгия. Без национална независимост , суверинитет и смяна
на системата не може да извоюваме просперитет. Промяната във нашето
човешко съзнание не е лукс , а е необходимост за нашето оцеляване като нация и като народ. Това е самата истина ! Иначе при всеки един случай хаосът и омразата продължават да властват и се неутрализират единствено със страдание , страх и неизвестност в обществото. Преходът към следващото стъпало в развитието на обществото не би могъл да стане без социална архитектура, без социално изграждане . Това е новата тенденция в очакваното развитие и устройство в обществото. Впрочем, днес натискът и мащабът на кризата е такъв , че влизаме в някаква спирала от която трудно може да се измъкнем.
Всеки нов избор е нова надежда за по смислен живот и след всеки нов избор получаваме все ново разочарование.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *