НАШАТА ВИНА И ОТГОВОРНОСТТА ЗА НАШАТА СЪДБА 2 ЧАСТ

НАШАТА ВИНА И ОТГОВОРНОСТТА ЗА НАШАТА СЪДБА

2 ЧАСТ
Дано не се лъжа, но ми се струва, че пропадането ни като нация започва да стряска все повече българи. Но има и нещо друго – все по настойчиво и нагло някои политици като за последно я подкараха направо на грабеж и безочливо лично обогатяване. Във времената на духовна стагнация големите авторитети на обществото или отсъстват, или са потънали в своите лични трагедии без да поглеждат и намират път към трагедията на хората. И това е големият въпрос, който мъчи всяко съзнание – къде са младите и интелигенцията ? – Риторичен въпрос в които се крие и отговора – няма я ! В чужди икономики и страни е. Неолиберализмът е диктатура на глобалния пазар. За него обществото не притежава други качества, структури и ценности, освен пазарни такива. При тази ситуация не представлява трудност, разни политически шмекери да лъжат и манипулират бедни и не образовани – бедният е готов на всичко, а необразования – вярва на каквото му говориш. Точно това се случва в България и в Монтана. Тъжна картина на едно деградиращо и загиващо общество , повярвало някога в демокрацията и закономерно превърнато от “управляващите го подлеци в стадо идиоти“. Пълната морална деградация на въздигащите се на политическия връх на загиващата като национална държава и култура България се довършва от възхода на извратеняците. Както и да бъде разбран и коментиран, все ще го приема, но големият извод на този текст, докосващ само един пласт от политическата върхушка на днешна България, в единство с всички реалности, добре известни на мислещите критично българи, е че днешното българско общество е трагично болно. Един народ, лишен от надежда и бъдеще, се е предал на съдбата си. Съдба, определена от собствената му наивност и омраза един към друг, а не към общите врагове и проблеми. Но, за да не загине то трябва да се лекува с казване на истината. И не изявени политици , а изявени будители и авторитети сред хората ни трябват, за да се преодолее страхът и възстанови държавата на българите.
ЗА НАШАТА ВИНА : Виновни сме ! Имаме определена вина и за кои ли път я споделям. 30 г. ни управляват политически партии. И какво се получи ? Колониална страна и незапомнен в историята ни демографски срив.
Дъното, което сме ударили във всички европейски статистики е трагедия. И
когато се тревожим за съдбата на родината, за нейното обезлюдяване и
обезбългаряване трябва да се вгледаме във всичко казано и недоказано по-
горе. Защото народа загива не толкова от недоимък, колкото от накърнена
вяра в доброто, от загубата на национална идентичност и поругано
национално достойнство и гордост.
ЗА НАШАТА ОТГОВОРНОСТ :
Ние членовете на политическите партии имаме вина и носим отговорност за погрома и унищожаването на България. Защото рециклирахме непрекъснато политическия елит , за да има възможност да граби и унищожава България. Ние ги породихме, ние си ги избирахме, ние можем да ги изпратим в политическото небитие. В противен случай не след дълго там ще отиде България и основната вина и грях ще бъде наша на обикновените българи.
АЛТЕРНАТИВА : Има ! УЧАСТИЕТО НИ В СИЛНО И ОТГОВОРНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, за да сътвори ефектен граждански контрол на управляващите и разобличава и контролира политическия елит.
/ ще продължа в следващия ден с 3 ЧАСТ от статията за ВИНА И ОТГОВОРНОСТТА НА БСП ЗА НАШАТА СЪДБА /

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *