НА КОИ И ЗАЩО Е НЕУДОБЕН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЛ. СЪВЕТ НА БСП МОНТАНА ПЛАМЕН МЛАДЕНОВ ?

НА КОИ И ЗАЩО Е НЕУДОБЕН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЛ. СЪВЕТ НА БСП МОНТАНА ПЛАМЕН МЛАДЕНОВ ?

Човек, които няма идеали, където отсъства духовна визия, където няма хоризонт идеала към бъдещето, а душата е продадена на безценица и маньосана от неолибералните „ценности“ и комерсиални интереси, то това всичкото няма как да не е следствие от нещото сбъркано в политиката и отношенията в ръководния орган на БСП. И всичко започва от там, за да се стигне и рефлектира до най-малките структури на партията. Това е картината в цяла провинциална България. Почти феодализирани общини. Пълен контрол над малцинствата, лъгани и манипулирани пенсионери. Омразата ?! Тя е създадена умишлено помежду ни и е отрова,тя трови всички ни.
Ние живеем в манипулиран свят. И в него българската държава е ранена. Тя е увредена. Мълчанието ни е знак за поклон, символ на таен слугинаж, въпреки, че съществува презрение и недоволство. Приехме мисълта за близката гибел на държавата си и се примирихме на колониалното си робство.
Изостаналия Северозапад е трагичен с обезлюдяването на села и малки градове. Ролята на БСП в живота на Монтанския регион е почти нулев. В региона има двама депутати от БСП, които нямат нищо общо с проблемите на социалистите и селищата в които живеят. Комерсиалните интереси на депутата Атанас Костадинов са прочути вече навсякъде. Излиза, че хора умни и верни на идеала способни да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани и от комерсиални играчи. Така е и в Монтана. Срам и позор, ако изобщо това може да бъде определението за бизнес – социалистите Атанас Костадинов , Камелия Трифонова и неколцина техни поддръжници, дръзнали да сменяват сегашния председател на Обл.Съват на БСП Монтана Пламен Младенов. Младенов е от редките лидери социалисти усетил проблемите в низовите организации и смело дръзнал да промени нещата в партийно организационен живот на Обл. Монтана. Редица негови организационни мероприятия впечатлиха дори лидери от Позитано 20. Но и стреснаха местни бизнес лидери , които изтръпнаха, че Младенов става фактор при определянето на листи и най-важното може да разобличава и още по опасното за тях – мнозинството застава твърдо зад Пламен Младенов. Той запали факела и озари пътя на промените сред местните социалисти като той пристигна при тях в селата и даде липсващата надежда на хората , че БСП е жива и отново ще имат шанс да бъдат и те заедно в борбата за социални правдини. Наблюдавах озарени и щастливи лица / при посещението на С. Станишев в Монтанско /, усетих го при тези възрастни социалисти и хора и осъзнавам, каква голяма глупост и не разбиране е проявило БСП, че ги е изоставила, а се е втурнала в неолиберализма. Винаги, когато простосмъртните започват да се изживяват като изключителни и всемогъщи, без покритие за сметка на обикновените хора, използвайки партийната стълбица, следва неизбежна промяна и реакция в партийните и обществените отношения. А реакцията е известна на лидерите на БСП – наказание във вота ! Безпощадна глупост и наглост е да използваш БСП за лично облагодетелствуване, дори ако чакаш като Кирил Добрев повече от две години, за да се махне М. Михов, а ние да чакаме да се махне Камелия Трифонова. Но дотогава ще трябва да търпим всички бездария на света, които получиха шанса да бъдат местни величия като Атанас Костадинов все герои на новите времена, които ги определят от Позитано 20 като необходими за БСП. Именно за това Ат. Костадинов „запали фитила“ и започна да съчинява сценарии да премахне Пламен Младенов. Да Младенов може и да не може да прави пари както Костадинов, но пък умее да докосва с чисти ръце сърцата на бедните и те го даряват с доверие, доверие в БСП ,че Партията не ги е забравила и има нужда в този труден момент да бъдат заедно. Това никога няма да го разберат бизнес капиталистите внедрили се в БСП.
Ето защо ще трябва да се постараем, такива като Пламен Младенов на които можем да имаме доверие и е усетил проблемите и пропуските от доста години в организационен мащаб и в момента рестартира партийно-организационния живот на низовите организации. Да застанем плътно до него и да дадем решителен отпор На „бизнес -парашутистите“ спускани от Позитано 20 тези, които в нашата собствена партия се почувстваха достатъчно силни, за да ни поставят в корпоративно менгеме и да ни направят заложници на парите и използват властта си за да градят своя бизнес. Нее! Това не бива да го допускаме повече .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *