НА КЪДЕ В БЪДЕЩЕТО? – ОТГОВОРНОСТ ЗА БЪДЕЩЕТО Е БСП

Аз 5. 11
За успеха или неуспеха на една лява партия, която си поставя за задача да даде глас на експлоатираните, изключените от обществото, онеправдани и заедно с тях да се бори за едно по-добро общество, от решаващо значение е въпроса за доверието. Една лява партия трябва не само да убеди хората в своите позиции и искания, а най-вече с това, че тя действително застъпва техните позиции. Че тя не е една от онези партии които, когато са в опозиция свалят звезди от небето, но веднага забравя за обещанията си, когато се доберат до властта, каквито случаи имаме до сега. Много е важно личният пример и интелекта на местните лидери, които трябва да са много близо до хората и да са активни пропагандатори на лявата идея в квартала , селището и областта. Само тогава има шанс да даде надежда и кураж на хората да излязат сами на улицата, за да защитят интересите си. Само тогава има шанс да превърне недоволството и яда на хората в активно политическо оръжие, което да стане фактор и победи в изборите, осигурявайки представителство във власта , или пък състави правителство. Но за да се случи това , трябва да има добре изградени и активно действащи партийни структори по места, които напълно да имат доверие в ръководствата на общински , областни и национални съвети на БСП. Главна политическа задача пред БСП сега е да възстанови доверието на българските граждани. Това ще е много по-трудно в сегашните условия. То може да стане само ако тя предлага актуални политики, които отговарят на жизнено важните интереси на избирателите.Но…. това е само една роматична илюзия за доверието и „активно действащи“ партийни структори в днешно време. Поддържането на дясната либерална икономическа политика беше самоубийствено за БСП и голяма грешка. Възстановяване на приятелските отношения с Русия, защита на националните ни интереси като член на ЕС и НАТО, това е задължителен приоритет в политиката на партията. Доста лидери на БСП запяха в един глас с Първанов, че няма „лява” и „дясна” икономическа политика. Но аз лично съм убеден , че има много голяма разлика между „лява” и „дясна” икономическа политика. Само политически слепци и хора, които искат да прикрият дясната си ориентация може да твърдят обратното, а те в БСП не са съвсем малко, това са тия с дебелите портфейли, които се самоназначиха в ръководството на Партията. Именно с лява икономическа политика БСП ще защитава интересите на наемния труд, на младото поколение, на преобладаващата част от интелигенцията, на безработните, на дребния и средния бизнес, на пенсионерите, т.е. на 80% от българите. Но… приятели мисля ,че ще се съгласите с моята позиция и мнение за
БСП и нейната съдба и отговорност. Но трябва да имаме предвид и нещо много важно: наред с всичко друго, България се нуждае и от социален мир в тези размирни времена! А социален мир е възможен само когато има справедливост в обществото! Няма по-голям дефицит в България сега, от дефицита на справедливост! Но за да има справедливост ,трябва да се казва истината. Тя истината ще изкорени маньосаните неолиберани и комерсиални възбуди в местните , областните и националните лидери, които се тъкмнят да използват партията за лично облагодетелствуване.  Истината ще прочисти и партията от комерсиални играчи ,закичeни с власт, послушковци клекнали пред тлъстите и мазни евроатлантически играчи. Знаете как е в Монтана и какво проклятие тегне от една дама върху почти цялата градска организация. И ако се окаже ,че в БСП няма бъдеще,т.с партията завие на дясно и електората напълно се разочарова и не я припознае като партия на безработните, на дребния и средния бизнес, на пенсионерите,тогава това ще се случи – няма да има ляво правителство много години напред. България ще изчезне като народ и държава към края на настоящото и началото на следващото столетие. Т.с  Бъългария няма да има възможност  отново да погледне на изток и да си сътрудничим с развити икономики като Русия, Индия, Китай, Япония. Русия ще ни гарантира пазари и суровини , а това значи – оцеляване и подобряване жизнения стандарт на българите.
Ето причината да я има БСП , ама да я има истинска и отговорна , защото няма ли я БСП ,в близко бъдеще няма да я има и България.
Съдбата на България е над всичко! Стотици хиляди, а може би и милиони българи са дали живота си през вековете, за да я има. Сега не се изисква да плащаме със живота си, а далеч по-скромно – да осигурим условия за нейното нормално демографско развитие. Няма цена, която не може да бъде платена, когато се касае за спасяването на България. Съдбата на България няма парични измерения. БСП трябва да поеме своята отговорност за съдбата на българите и България. Отговорност трябва да поемат и местните лидери на партията , а не да витае в съзнанието им само комерсиални мъгли, и да се правят на щатски шерифии несменяеми кокони. Всеки социалист трябва да си носи кръста на рамото и да знае ,че е отговорен и пред миналото и пред бъдещето. Въпреки геополитическата обстановка, която е докарала България като колониална страна, това не ни освобождава от отговорността за бъдещето на България и бъдещето на БСП. БСП е необходим и много важен фактор за решаването на този голям и важен стратегически въпрос за оцеляването на българите. Така ,че стягайте се лидери на БСП и работете за БСП, България и българите. Прошка и компромиси няма да имате. Ще ви развяваме „кирливите ризи“, ако се опитвате да използвате партията като параван за лично ползване и други мечти за власт и влияние. Офисите не са офиси на ЕООД , а са на БСП. Успех господа и другари в отговорната мисия. Ние сме готови да ви подкрeпим, или да ви разобличим , зависи от вас.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *