Невиждана чистка в БСП, Корнелия извади метлата

. 

Публично
Невиждана чистка в БСП, Корнелия извади метлата
Няма нищо изненадващо ! Това е напълно феодализирано Монтанско Общинско партийно ръководство. Сега следва „назначаването“ на единствената кандидатура за Областен председател на БСП Монтана г-жа Камелия Трифонова и листата за парламентарните избори е вече скицирана и готова . Остава „баламите“ и възрастните социалисти да гласуват за БСП и „парашутиста“ от „Позитано 20 “ и заедно с някой селски хитрец ще станат депутати. Това е цялата схема , подготвяна от стратези , които се интересуват единствено как да направят бизнес – база за бъдещи комерсиални интереси по схемата власт – влияние – и пари. И грам отговорност , морал , а много арогантност , лицемерие, некомпетентност и презрение към инакомислещите верни на социалистическия идеал – това са характеристиките на управляващите в Монтанско БСП.
Ние сме губещата страна и няма да се примирим с резултата и ще има позиционна война във всички възможни измерения – политически, и медийни. Безумията, които се случват в столетната партия ще рефлектират върху живота на всеки българин , това е категорично и не трябва да има съмнение . Но човек поне веднъж в живота трябва да направи правилния избор, а не удобния и срамния начин на изчакване. Разбунтувайте съвестта си и станете бунтари. Направете го, за да можете да гледате децата си в очите, а и за да успокоите поне малко съвестта си.
Илия Миладинов
–––––––––––––––––––––––––
Две месеца преди парламентарните избори на 4 април лидерката на БСП Корнелия Нинова мощно е размахала секирата срещу всички свои вътрешнопартийни противници по места, като ги отстранява от ръководните постове, на които са избрани, с машинации, газейки устава на партията, и насажда на тяхно място свои клакьори.
Главни екзекутори на разправата с „неправилните“ за Нинова социалисти, които обаче се ползват с доверието на местните си съпартийци, са двама скандални депутати – бившият Атанас Зафиров и настоящият Атанас Костадинов.
Бургазлията Атанас Зафиров, по-известен като Наско Ръгбиста, защото е шеф на Федерацията по ръгби и използва същите прийоми и в политиката, се оскандали покрай задържането на Димитър Желязков – Митьо Очите, който бе арестуван в Турция заедно с общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев, финансирал партията. Зафиров е политически продукт именно на Бенчев. Столетницата се раздели с Бенчев, но Зафиров бе възнаграден първо с пост в Изпълнителното бюро на БСП, а след последния й конгрес стана и неин зам.-председател.
Атанас Костадинов пък бе наложен насилствено от Нинова за водач на листата на БСП в Монтана, въпреки острите протести на местните червени. Причината е, че той като проектант на водния цикъл в града и главен консултант има голяма вина да се положат водопроводните тръби в пръст, богата на арсен, която до ден днешен трови хората. Преди на два пъти да стане зам.-министър на екологията в правителствата на Сергей Станишев и Пламен Орешарски, той има обща фирма със забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков – „Нове дивелопмент“, в която притежава 20%, а Божков – 80%. В БСП Атанас Костадинов и Манол Генов се смятат за двамата най-добри купувачи на гласове по време на избори, заради което Генов дори се лиши от имунитета си и беше разследван.
Третата в шпицкомандата на Нинова за разправа с непокорни и непослушни социалисти е силистренката Вяра Емилова. След самоотвержено обслужване на лидерката си през миналия й мандат, тя се издигна до секретар на Националния съвет и на Националния предизборен щаб на БСП, както и завеждащ отдел „Избори и кампании“. Сиреч, пряко отговаря и за предстоящата. Малко хора извън партията научиха името й и я запомниха, докато се държеше като личен паж на Нинова, но сега лидерката я стяга за водач на листа, а тя трябва да заслужи
/материала е от ПИК /

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *