НЕ БИЛО ТОЛКОВА СТРАШНО ДА БЪДЕШ СРЕД ХОРАТА

НЕ БИЛО ТОЛКОВА СТРАШНО ДА БЪДЕШ СРЕД ХОРАТА

Да това го направи Областния Управител на Монтана. Отиде при протестиращите свиневъди, заедно с д-р. Антов. Това беше добрия вариант , за да се успокоят емоциите сред протестиращите. Всеки предусещаше ,че проблема няма да бъде разрешен , но полезното беше, че протестиращите имах възможност да излеят мъката си и на моменти някои да изразят и протеста си от необикновено създадената ситуация. Трудно беше и на двете страни. Областния Управител успя да направи това , което трябваше да направи – мълчаливо да понася всякакви упреци и към правителството и към държавата , да приема с мълчалив поглед и най-болезнените оплаквания на хората. Д-р Антов
беше по педантичен и естествено се получи по голяма възбуда сред протестиращите. Нямаше как да ги убеди в намеренията си като специалист, защото нямаше никакво основание и някаква твърда основа да стъпне в тезата си , че трябва да се убият всички прасета в близо 40 селища , около Монтана.Основния „коз“ беше в това , че има чума и разрешението на този проблем е единствено в ликвидирането на всички прасета от така наречения „Заден двор“, но пък в Монтанско нищо няма доказано , освен смъртта на две диви прасета в Долно Линево – Ломско и Горна Лука , но няма още потвърден резултат от пробите. Това е всичко . Всичко останало е базирано „АКО“ , но това изобщо не е основание за такива жестоки превантивни мерки. Затова е трудно за местната управа да убеди протестиращите в противното, въпреки “ героизма“ и тактическия ход на Областния Управител. Всеки протестиращ би трябвало да е запознат , че нещата се „спускат“ от горе и Местната управа , трябва да ги изпълнява. В крайна сметка протестиращите ще останат с пръст в устата и повече ще обеднеят, а една малка групичка ще получи допълнително това, за което са спретнали схемата , както миналата година с шапа в Странджа , така и сега с АЧС. Социалната глупост и идеологическата заслепеност ни доведе до днешното състояние.България и българите наистина не ги очаква нищо добро. „А чумата има две посоки – ПРИКРИВАНЕ НА КРАЖБИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ И ПЕЧАЛБА ОТ БЪДЕЩИЯТ ВНОС НА СВИНСКО. Вече има договорки за внос на старо свинско месо от един зет. Знае се чий. Ще унищожат всичко, алчни за пари! Убиват, за да вземат някой милион в повече.
Къде ще ги носите? Ковчезите ремаркета нямат, да ви кажа! А проклятието на българския народ ще тегне над вас и над поколенията ви….възмездие ВИНАГИ ИМА“! / го каза някой от протестиращите/ Но… нещата са наистина много сложни и сериозни. Свободата е мит, а правата са бутафория, законите не важат за една обособена човешка категория, но пък в другата категория се забелязва злоба породена от отчаянието. Имам чувството , че може да ескалира в насилие. Трудно е да се отговори на много въпроси поставени от протестиращите. Къде е морала , къде е хуманизма , къде е човещината да убиваш спрасни майки и изхвърлящ живи прасенца от мъртвата вече майка . Къде ?!?! И за какво ??!! В Монтана не е доказано ,че има чума до днес . Хора с отрицателен знак на морала си никога няма да помислят за народа си. Мисълта им е само за пари. Хищници, чието предназначение е да унищожава
е почернят България! Знам ли ? Може да ги очаква ужасно бъдеще, защото равновесието е основен принцип във вселената. Сигурен съм , че усещат омразата ни, долавят вятъра на промяната във света, виждат примката, която бавно, но безкомпромисно започна да се затяга и въпреки всичко остават нагли и жестоки, лицемерни и безпардонни.
Най- унизителното за българският народ е да слуша ежедневно платените медиини лъжите и манипулации, оправданията и обвиненията на управляващите към застарялото българско население.
Но нека се върнем на проблема. Какво да правим ? Какво ни остана като алтернатива ? КОНСТИТУЦИЯТА ! Тя ни остана , тя трябва да ни защити. Това е вярната и твърдата основа на която твърдо можем да стъпим. Чл. 17 ал. 3 „ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВЛИЗА В ЧАСТНАТА ВИ СОБСТВЕНОСТ , БЕЗ ПОКАНА ОТ ВАС , ПРОКУРОРСКА , ИЛИ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД. Вашите прасета са движима собственост и никой няма права над тях. Само , ако решите да ги дадете доброволно , но само чрез заплащане на пазарна основа , тогава може да има някой права над тях. Това са основните неща , които трябва да знаете и да се борите за правата си . Едва , когато действително се появи някаква действителна чума , тогава се подчинявайте на ветеринарните власти , но не забравяйте ,че вашите прасенца струват пари. Такъв е закона на пазарната икономика и трябва да го спазваме. Вие животновъди и частни стопани нямате никаква вина за създалата се ситуация и никой няма право да ви вмени вина. Властта не може да кара който и да е да се чувства виновен, ако той протестира и е недоволен. Властта трябва да понесе отговорността си и след това да заплати некадърността на служителите си, създали рисковани ситуации и проблеми на хората. Това са важните неща. Вижте реалността. Грозна и уродлива е. И колкото повече се опитваме да не я гледаме, толкова повече ще се извращава. Докато се превърне в чудовище, което убива народа си. В голяма заблуда още живеем, ние очевидно разчитаме, че Европа ще ни храни, а Америка ще ни пази. Абсолютна глупост !
В света се води не просто класова борба, а истинска класова агресия на световната буржоазия срещу бедните трудови хора.
Болни, бедни, задушавани, притискани, изнудвани. Подигравани от администрацията, изнудвани от банки и частни съдебни изпълнители, получаващи пари за оцеляване срещу труда си, болни от некачествената храна и напитки, от мръсния въздух и отровите, с които ни засипват. Убиват ни бавно, но сигурно. Е крайно време е да се събудим и включим кода за самосъхранение. Сами трябва да си помогнем и с протести и ако трябва с гражданско неподчинение да премахнем геноцида и спасим България. Това са верните неща.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *