НЕ РАЗКАЗАНА ИСТИНА ЗА МОНТАНСКАТА БОЛНИЦА

ScreenHunter_89 Apr. 07 20.42Трудно ми е да започна тази тема ,защото ми става тъжно за това което ще споделя и успоредно с това в мен се надига яростен протест срещу деянието на определени хора , които с алчността си и чувството за не наказаност и неприкосновеност, които си мислят , впрочем нищо не си мислят ,освен за личното си облагодетелствуване причиняват смърт и семейни трагедии ,зачернят домове и остават нещастни сираци и нещастни хора. Жестоко е ! Цялата ми душа и съзнание протестират до болка, защото аз самия бях на ръба на трагедията и след края ми щях да причиня болка и страдания на децата и семейството ми . Спасих се по чудо и тогава разбрах една истина ,която ще споделя с вас. Много пъти започвах да пиша за това, но все се отказвах, сигурно е за това ,че изживявах болка за спомена на мои лични приятели, които си отидоха от този свят. А и самия аз бях с късмет и се спасих по чудо от трагедията, която щеше да изживее семейството ми. Това ме спираше да не разлайвам кучетата сред приятели и обществеността на Монтана. Само преди няколко дена почина мои приятел от Бойчиновци във Враца ,закаран до там не на време. Това взриви съзнанието ми и си дадох оценка , че мълчанието и примирението е вредно за нас обикновените хора. Трябва да казваме истината , да протестираме, за да има справедливост и за обикновените трудолюбиви бедните хора.Ето аз сега започвам да разказвам истината Чуйте я :
През 2010 г. в Монтана пристигат от Университетска специализирана болница за активно лечение по кардиология – Плевен лекари начело с доктор ,сега вече доцент Марчев с цел да преговарят с управата на местната наша болница да инвенстират и инсталират лаборатория за коронография в нашето второ вътрешно отделение. Това е апаратура , която спасява от явна смърт хора от инфаркт и инсулт, ако бъдат докарани до отделението до 2 – 3 часа в най – тежкия случай на пред инфарктно състояние. Нашата болница де факто нямаше да изразходва нито стотинка за тази придобивка, от която щяха да спасят живота си десетки от Монтана и региона , но и граждани от видинския край и от врачанският. Една великолепна идея , която щеше да е в полза на монтанската болница , защото тя щеше да бъде много на печалба от процедурата на коронарографията и поставяне на стент и спасяването на много хора. Всичко щеше да си бъде на второ вътрешно отделение, лекари ,персонал и с много добро заплащане. Договорите на специалистите за самата процедура ,щяха да са на кардиологична интензивна клиника Плевен. Интереса и ползата към тази лаборатория щеше да е взаимен и доходите удолетворяващи и двете страни . А ползата от цялата тази дейност щяха да са за хората от Монтана и северозападния район на страната ни. Какво всъщност се случи обаче. Управителя на болницата по това време Цветан Тодоров и депутатката Искра Фидосова отказаха тази оферта на кардиологичен център Плевен да изградят тази придобивка в нашата болница. Разбира се и неоспоримо е това деяние на тези двама представители на ГЕРБ , които според мен извършиха престъпления спрямо десетки починали от трите области и най- много от монтанския регион. Почерниха десетки домове на монтанчени и лишиха от живот много наши близки приятели , които не успяха да бъдат транспортирани до кардиологичен център Плевен, или София. Аз самия се спасих по чудо като се добрах навреме до Плевен. Питам и искам отговор от името на мои приятели ,които починаха от инфаркт и инсулт , питам доктор Цветан Тодоров и Искра Фидосова защо не позволиха да бъде изграден такъв център в монтанската болница и нагло прогониха плевенският доктор Марчев и той отиде и се построи същия център ,които трябваше да бъде построен в Монтана го построиха в Шумен. Защо ?
Лично съм разговарял с доктор Марчев по въпроса . Въпреки ,че той не желае да говори изобщо за нещата как са ставали в Монтана за преговорите ,неговите колеги от клиниката в Плевен знаят.Досещате се нали ? Ставало е въпрос за пари и то за много пари под формата , разбира се на дарения. Това трудно се казва и доказва, но все пак се знае. Но основната причина е съчетанието на пари и влияние на започналото вече изграждане на врачанския център за същата дейност ,което е собственост на двама депутати от партия ГЕРБ , по думите на доктор Марчев. И това е точно така. Съдбата на много застрашени от инфаркт и инсулт е предрешена от Цветан Тодоров и Искра Фидосова, те просто са нямали шанс от друго решение по въпроса. Взема се решение твърдо не на клиниката от Плевен. За да има проспиритет клиниката във Враца. Разбира се обезпечени от стимули и потупване по рамото от партийните другари от ГЕРБ във Враца. Това решение е вече за сметка на десетки починали от видинският и монтанския регион. Разговарях лично и с Искра Фидосова . Тя отрича ,че е запозната по този въпрос , явно лъже ,поне по думите на д-р Марчев е разговарял и с нея. Тя ми сподели ,че е направила много за болницата като е съдействала да се закупи много скъп ядрено магнитен скенер , нещо от този тип апаратура, за което монтанчени могат да и благодарят и да бъдат признателни за това. Разбира се ,че трябва монтанчени да са благодарни за това , все пак е направено нещо хубаво и полезно за здравето на монтанчени . Но госпожо Фидосава , а какво ще кажат почернените семейства от другата ви постъпка , те как ще ви се отблагодарят на теб и на другия , няма да му казвам вече доктор Цветан Тодоров. Защо ги обрекохте на опасност от смърт , а някои на смърт – отговорете . Сега имате шанс да кажете истината по въпроса на монтанчени – кажете я , оправдайте се ,ако можете ? ! Аз лично чакам отговор ,защото и аз бях обречен на смърт и по чудо се спасих . Искам и чакам отговор от вас двамата. Общински съветници от две политически партии в Монтана ми предложиха да изложа истината пред сесия на общинския съвет на общината , но ми и казаха ,че ползата ще е никаква най- много да уволнят съпругата ми от болницата където работи. То така и стана – съкратиха я.
Повече не трябва да се мълчи . Хора събудете се . Не се примирявайте , няма място за помирение, те и много други самозабравили се политически ястреби ни обричат на смърт , заради лично облагодетелствуване. Позора ще продължи и ние обикновените хора ще сме страдащите и умиращи от наглостта на определени продажни политици.
Ето ви пример : вече близо две години се водят дела за видинският център за коронарография и не се знае ,кога ще приключат и гражданите от този регион трябва при спешни случай на пред инфаркт да отиват до Плевен , а това е свързано допълнително за риск за живота им поради закъснението до клиниката. Това е краят на моя протестен разказ за живота и смъртта. Както каза един известен монтанаски наш кардиолог – „Изпуснахме златна възможност нашето отделение да има такъв център“. Но има и една радостна новина . До колкото съм запознат на околовръстното в края на Монтана е вече готова клиниката и там в същата ще има такъв център с възможности за коронарография. Дано да е истина. И като сложим знака равенство на цялата тази история се получава, че ние гражданите на монтанският регион сме изложени на опастност от продажни политически некадърници. Монтанчени до кога ще мълчим и ще сме примирени към такива деяния продиктувани от комерсиални интереси ,които дори застрашават живота ни . До кога ?
INTER

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *