Новина – Втори кръг на преговори между ГЕРБ и БСП няма да има.Миков не иска да ходи при Бойко


Вторият кръг преговори между ГЕРБ и БСП пред провал! Миков не иска да ходи при Бойко

 

Втори кръг преговори между ГЕРБ и БСП може и да няма, показа проучване на ПИК.Според различни медии днес трябваше да протекат новите консултации за бъдещото управление между двете най-големи партии. Среща обаче  изглежда няма да се състои.

От пресцентъра на ГЕРБ заявиха пред ПИК, че засега разговори с БСП не се предвиждат. Подобно беше обяснението и от „Позитано“ 20.Към момента ГЕРБ са изпратили покана за втори кръг консултации, а от БСП са отговорили, че не приемат те да се състоят в централата на партията на Бойко Борисов и настояват срещата да е в Народното събрание. Червените очакват да получат покана за ден и точен час, но от ГЕРБ до момента не са върнали отговор. Припомняме, че тази седмица Борисов посрещна лично в централата на партията в НДК Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт.Червените начело с председателя Михаил Миков обаче не приемат да ходят на крак при големия си опонент.

Днес следобед самият Миков коментира пред журналисти, че БСП ще участва в консултации, ако се определят мястото, часът и форматът на срещата, но към момента те не са уточнени. „Имаме най-общо принципна покана от ГЕРБ и върнат от нас отговор, че, когато се изяснят тези неща, в Народното събрание или на друго неутрално място, ще участваме в консултации”, заяви още Миков, цитиран от БТА.Демонстрираното неразбирателство по формата може би ще се окаже повод повече разговори между ГЕРБ и БСП да няма. И без това водещите фактори в червената партия дават ясни сигнали, че коалиция с основния политически противник е неприемлива в сегашната ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *