ОТКРИТО ПИСМО ДО ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ

ОТКРИТО ПИСМО ДО ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ
Уважаеми приятели !
Трябваше, и според мен е необходимо да споделя с вас това мое лично мнение, защото е в интерес на самите нас и на родната ни България.
Споделям една тревога, една грешка, която всички ние и особено хора с ляво убеждение можем да направим в евро изборите на 26.05. 2019 г. Имам усещането, че излизаме на среща със съдбата си, нашата и на Родината. Става дума за Сергей Станишев. Трябва ли да бъде избран за евро депутат , или не ? Много труден и дълъг може да бъде този дебат, поради многото различни мнения от продължителния му политическия профил в БСП и ПЕС. Искам предварително да изясня някои неща :

1. Нямам никакво намерение, нито агитирам, нито рекламирам Станишев, защото нито съм му фен, нито съм одобрявал някои негови деяния насочени против социалната справедливост и винаги остро съм критикувал всичките му безобразия , които нямат нищо общо със социалистическия идеал и интересите на трудовите бедни хора.

2. Но, не трябва да премълча смелата социалната справедливост на Станишев при вдигането на 100 % увеличение на пенсиите, икономическия възход и инвестициите по неговото управление на страната до 2008 г.

Трудно ми е да коментирам личностните отношения на Корнелия Нинова спрямо Сергей Станишев. Всичкото това е глупаво ненужна и неоснователно раздухвана причина за безпокойство за успеха на евро изборите. Нинова няма никаква политическа философия, нито елементарни познания за световните процеси, които могат да рефлектират в БСП и България от деянията й против Станишев. Учудващо е защо бе необходимо да се формира групировка от Нинова за кампания срещу Станишев. А още по учудващо ми е, защо уж опитни социалисти й пристанаха на някакво личностни отношения в миналото помежду им и то по време на отговорна изборна кампания. Тук вече всеки социалист смело може да поиска ОТГОВОРНОСТ ЗА ЛИЧНОСТНО БЕЗРАЗСЪДСТВО НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРЕН ПРОЦЕС.
А успоредно с това се виждат в листата на БСП млади и неопитни политици като Цветелина Пенкова, Петър Витанов и т.н. ….. какво ще правят в Европейския парламент ? Дори Елена Йончева , какво ще разследва и защитава в Брюксел ? И същевременно , такъв опитен и европейски признат политик Станишев, председател на ПЕС ще стои вън от решаващи решения и събития в този парламент , само заради това, че реваншизмът на Корнелия Нинова трябва да е удовлетворен. Не си спомням кой го беше казал – „В безразсъдството има надежда, в посредствеността – никаква“, май нещо такова се получи. Партията беше деформирана, трансформирана и обезобразена от вътрешни скандали и се изолира от действителността. Това не биваше да се случва, точно сега и на тези избори / ако не се крояха други съмнителни задкулисни планове/. Тук трябва да осъзнаем значението от присъствието на Станишев като председател на ПЕС, ако е в евро парламента. На два пъти разговарях с него наскоро и доста неща си изясних. Станишев е убеден, че ПЕС трябва да се реформира и поеме драстични инициативи във фокусирането върху жизнения стандарт и социалната справедливост на гражданите в ЕС. Разбирате , колко е важно това за нас българите. Имаме великолепен шанс с тази личност , призната и доказана в ЕС, която може само да принесе изгоди и благоприятни обстоятелства за подобряването на живота в България. Защо трябва да го пропускаме този шанс ? Заради това да докажем инатлъка си за усмиряване на егото си ли ?! Нее! Това е глупаво, и не бива да се случва.
Не бива да бъдем понесени от течението на личностна омраза, безразсъдство и стигнем до злорадство и мъст и забравим, че имаме шанс , чрез вота си да се променят нещата в живота ни. Болшинството българи осезаемо усещат колониалното робство упражнявано от „началниците “ на Бойко. Невероятния шанс да се променят нещата в България може да дойдат от самия ЕС, благодарение на ПЕС, колкото и да сме песимисти , това е жива надежда, друга алтернатива в близко бъдеще е само илюзия. Това го чух от самия лидер на ПЕС Сергей Станишев. Е трябва ли умишлено да изпуснем такава надежда ? Затова , аз лично ще гласувам преференциално за Сергей Станишев и мисля , че съм длъжен да го направя това. Това е истината, колкото и да е неприемлива за някои ., Това е ! Нека всеки сам разумно и отговорно определи съдбата си и да гласува !
Накрая : това е лично мое мнение, което споделих с вас, защото съм част от всички вас и ще се радвам , ако сте ме разбрали правилно , независимо от вашето лично мнение, което зачитам и уважавам .

Поздрави !

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *