140 г. БЪЛГАРИЯ ОСВОБОДЕНА ОТ ТУРСКО РОБСТВО

140 г.БЪЛГАРИЯ ОСВОБОДЕНА ОТ ТУРСКО РОБСТВО
 
 
 
За ужас на българите, някои хора с власт се опитват да променят съдържанието на учебниците.  Да заместят “ Под игото“ с чуждестранен роман, или да влошат отношенията на българите с техния най-близък по дух и култура народ. Изтръпвам от погнусата , обзела ме от разните му там дебили, сволъч и отврат като самия Александар Йорданов, които се отрича от българския етнос и история. Смрад ! Невероятна воня е ! А истината е че проявата на солидарност към българите и без да омаловажавам ролята на славянската солидарност в различни слоеве на руското общество, а така и примерите на човешка съпричастност и благородство са основната причината за освободителната мисия на Русия на Балканите. Глас и съпричастност от жестокото изтребване на българи издигнат от най – светлите умове на епохата : В. Юго, Достоевски, Дарвин, Толостой, Менделеев , Гарибалди впечатлява цяла Европа. И ако се освободим от емоциите и си спомним за Руско – Турската Освободителната война, то това е най – яркия резултат на българската национална революция – „морална и с оръжие“.
Освободителната война е върхов израст на единството на българската нация. Няма да описвам детайлно военните действия на войната , но ще изтъкна важни неща с които да опровергая някои платени дебили, ръсейки небивалици и гнусни лъжи за намерението на Русия,освободила България. Александър 2 наречен „Цар Освободител“от самите руси , заради отмяна на крепостното право. С тази война той показа, че империята може да носи свобода. Разбира се Русия не се отказва от идеята да създаде българска държава, която да съществува в орбитата на нейните геополитически интереси. Всеки българин знае , или е чул за последиците от Берлинския конгрес през 1878 г., с чиито решения изконни български земи остават, или попадат под чужда власт.
Сто и четиридесет години след Освобождението на България символ на тази грандиозна промяна, довела до възникването на българската държавност, си остава датата Трети март. За поколения българи идеалът за Санстефанска България е доктрина за национално обединение, това е „Българската мечта“, която ни е водила към бъдещето, за която е пролята кръвта на хиляди българи опазили родната земя и българщината.
Сто и четиридесет години след завръщането на България на политическата карта. Трети март се нуждае от трезво осмисляне – като национален празник, но нека да бъде и като национален Ден за размисъл – кои сме ?, защо сме такива и какви трябва да бъдем.
И като начало ние трябва да съберем кураж и да отговорим ясно и гръмко, за да ни чуят нашир и длъж, на главния въпрос от който днес зависи нашата съдба:
„Роби ли искаме да бъдем или свободни хора?“ И искаме ли сега да слушаме брюкселските пъпеши да ни дават наставления, култура как да живеем и как да мразим Русия. Боже опази ни ! Днес е под заплаха нашия начин на живот, нашата култура, нашите обичаи и нашите християнски традиции.
Необходимо ни е достойнство, трябва да си върнем здравия разум.
И нямаше начин да не го напиша това. Та макар и да си призная, че с това искам да си спася собствената съвест и душа като го изрека и повдигна скалата на моите ценности и волята ми да ги отстоявам. Днес обществото ни е жертва на умишлено противопоставяне „комунизъм-антикомунизъм”/ въпреки ,че в България никога не е имало комунизъм/, делят ни непрекъснато на цветове по идеологически признак, делят ни на някакъв измислен интелектуален елит и простолюдие, за да ни манипулират и използват и с беднотията ни да ни заковат сигурно и завинаги в колониална робска страна.
И днес почти всички сме като сомнамбули, вкопчени в оцеляването си? И за съжаление все още бълбукат същите робски комплекси, от които е заразен българският организъм в продължение на много векове!… Днес българите сме пред не по малък проблем от този на Търновския владетел Иван Шишман преди потурчването ни. Днес живеем във време разделно.
Демографския срив ежедневно обезлюдява села и градове.
Припомняме, че само след две години, в началото на 2020 г., Брюксел спира финансирането на източноевропейските страни-членки на ЕС. И България остава без икономика, без пари и без каквото и да било финансиране отвън.
С други думи само след две години държавата трябва да спре да функционира. Да спре заплатите в държавния сектор, пенсиите, както и издръжката на армия, полиция, здравеопазване и образование.
Затова откак сме членове на ЕС, промишлеността и селското ни стопанство потънаха окончателно. Следователно целта на европейската „интеграция“ не е да се развива българската икономика. Целта е тя да се унищожи.
За да се измъкнем от смъртоносния капан на Вашингтон и Брюксел, президентът трябва незабавно да инициира референдум за членството в ЕС и НАТО. Това е напълно в неговите правомощия. И ако народът поиска страната ни да излезе от тези „организации“, тогава нормализацията на отношенията с Руската федерация може да стане буквално за един ден. А икономиката ни да излезе от колапса и с помощта на необятния руски пазар да почне да се развива с бързи темпове.
Това не са мечти. Всичко е постижимо. Трябват само смелост, родолюбие и решимост да служиш на родината и своя народ. Като Виктор Орбан. А не на ЕС и НАТО, както прави нашата сегашна колониална администрация.
Защото ножът вече е опрял до кокала. И гневът на хората отдавна заслепява нормалния разум. А знае се, че робът няма какво друго да губи, освен оковите си.
Да се поклоним на героите от Руско – Турска Освободителна война дали живота си за България.
 
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *