ОЦЕЛЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ – ОСНОВНА НАЦИОНАЛНА ЦЕЛ ПРЕЗ СЛЕДВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ

ОЦЕЛЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ – ОСНОВНА НАЦИОНАЛНА ЦЕЛ ПРЕЗ СЛЕДВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ

Умници ! В коя ли глава се пръкна тази фрападна идея за контакт с гражданите на Монтана. Спомням си преди евро изборите партия Атака начело с „Белия Вожд “ Сидеров потърсиха медиен контакт в обществото за евродепутати. И резултата беше трагичен , да не кажа смешен. Та и Общинското Ръководство на БСП Монтана се присети ,че в Монтана има граждани. Много тъпо хрумване и разбира се това възмути болшинството яростни Монтанчани срещу Партийната Организация на Монтана. Дори няма да мине и като някаква инициатива на местното ръководство на Монтана, защото нито беше времето за тази идея , нито щеше да има някаква полза от тази плоска маскара.
И вместо да си изведат поуките, вие си въобразявате, че могат да ви повярват свободните, необвързаните политически граждани от апела ви „Какво трябва да направим и променим, за да останем в Монтана“ Това е невъзможно. И за дълго време ще бъде невъзможно, тъй като в лявото пространство в Монтана има вече достатъчно устойчиви Граждански структури. И … ето едно разумно предложение : Единственият успешен ход за партията е тя да се отвори към гражданското общество.
Като стана дума за гражданите, до сега да не ви беше страх от тях , или това не ви влизаше в бизнес плановете ? Защо не се изправите очи в очи с медиците и да им кажете, че ги подкрепяте. Защо не приехте да организирате, участвате и застанете начело в някои от протестите в Монтна, а Гражданските Организации изпълняваха вашите задължения като уж лява формация. Защо ? Защо ли ?! Защото БСП не е лява партия. Тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма ?? Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга, в известен смисъл – хуманна. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезването на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма. Това е цялата истина, колкото и да е болезнена за истинските и достойни социалисти.
БСП явно се развива по грешния начин, че партията тръгва в плашеща посока, че идейната подмяна започва да се превръща в трайно инфекциозно заболяване, допълнително обременена с много  пластова и разрушителна политическа неграмотност.
Оцеляването на България – основна национална цел през следващото десетилетие. Това е голямото предизвикателство пред социалистите и българите.
Това, мое писание не е враждебен разговор срещу БСП Монтана. Това е реална загриженост от стар идеен спор за това каква партия трябва да е БСП, нещо, което в предишни години беше част от вътрешното богатство на БКП/БСП, от нейната изискана социалистическа идейност, необходима за борба за социална справедливост срещу капитализма.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *