Политическия спектакъл продължава на 05.05.2021 г.

Политическия спектакъл продължава на 05.05.2021 г.

Да ! На 05.05.2021 г. президента Р. Радев ще връчи мандат на БСП за съставяне на правителство. Политическия спектакъл ще продължи с нова постановка , която може да наречем – „Президента Радев си го върна на Нинова“. Еми , така е ! Живота е колело , върти се и се не знае кога и къде ще поспре за малко , за да изпаднат нечистотиите от него . А в този политически спектакъл ще наблюдаваме Жулиета . / в миналия беше Ромео от Банкя / В предишна статия писах “ Интересно е в какво състояние ще бъде Нинова , ако президента Радев реши да даде мандат на БСП да направи правителство ??!! Какво изкушение е само ?“ Точно както в произведението на Уилям Шекспир „Ромео и Жулиета“ – трагичен романс, датираща от Античността . Ромео поглъща отровата, а Жулиета се намушква с камата му. Нашия Ромео е със сериозна операция в менискуса , Жулиета трябва да взима трагични и отговорни решения – “ Да бъде , или да не бъде “ , или пък дали в “ В името на националното спасение “ да направи правителство . Нали това беше мечтата й толкова години . Но пък , има шанс , да направи правителство , само с ГЕРБ и няколко „закупени“ от Ромео . Е , така е „Интереса клати феса“ го казва народа . Какво тежко и отвратително време настана за Жулиета.
Това беше модернизирана адаптация на трагедията на Шекспир изразена като политически спектакъл и за нас.
А сега на сериозно :
Ако сте обърнали внимание, има много сериозен синхрон между доводите, които Нинова изтъква срещу новите партии и доводите, които изговаря Борисов. Бих казал, че имам подозрения, че се пишат от един и същи “ Шекспир“.
А ние все едно сме упоени. И в просъница наблюдаваме ужасите, които се случват около нас, наивно мислейки, че ние сме извън случващото се. Днес се оставихме всеки да се бори сам с чудовищата, и смирено тихо да се надява , че и този път ни се е разминало…. но , до следващия път.
И за да завърши политическия спектакъл : Не пиянството на един народ, а безумието на един народ виждам днес. Стремежът към самоунищожение е нелогичен и абсурден. И интелигентни и дебили вкупом вървим към бездната, напълно убедени, че бъдеще за България няма както в Шекспировата трагедия. Дали пък има разлика ? Ако ги няма вече Ромео и Жулиета , дали не е късно да се осъзнае истина и тръгнем мощно напред към целта – да защитим интересите на Родината и да се борим за по добър и справедлив живот.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *