ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЗУМИЯ ЩЕ ДОВЪРШАТ ДЪРЖАВАТА НИ

ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЗУМИЯ ЩЕ ДОВЪРШАТ ДЪРЖАВАТА НИ

Все повече хора в България се разделят с илюзията, че живеят в някаква идилия на надежди и очакван поносим стандарт на живот. Разбират, че ако искат да си върнат правата и надеждите, трябва да се борят за тях, а не да чакат алчните капиталисти да им определят начина на живот, кои да обичат и ,кои да мразят. Протестите на „жълтите жилетки“ във Франция са най-яркото доказателство, че хората вече излизат на улицата в името на съвсем конкретни цели, засягащи доходите им и желанието за нормален живот.
В България също видяхме подобни протести, което е радващо.
Всеки споделя мнението за недоверието към класическите профсъюзи, към традиционната левица и десница е особено силно. И е така, и е с право ! Защото както политическите лидери от всички разновидности, така и синдикалните босове отдавна са част от либералното статукво, които са подвързали интересите си, че е невъзможно да се променят при никакви условия. Наблюдаваме, обаче появата на нови движения, нови форми на самоорганизиране на работещите и нововиждащи, независими политически хора. Неолибералното статуквото няма да ги харесва и ще се опитва да ги очерни и компроментира по всякакъв начин, да не пропусна и полицейски трикове на сплашване. Традиционните политици и традиционните медии ще заливат с кал всеки, който излиза извън любимата им матрица на покорство и смирение.
А трябва да навлезем в сериозността и отговорността на много важен въпрос за решаване.
Въпросът за смисъла на живота обаче, не се отнася само до индивидуалното безпокойствие за съществуване, но и до съществуването на нацията, народа, държавата, общността! По отношение на този въпрос трябва непрекъснато да се дебатира както от интелектуалните, така и от политическите елити, но аз не виждам това да се случва в България! Не виждам и не чувам някой да започне дори да разсъждава за смисъла на съществуването на българския народ, на неговата държава, а без осмисляне на такъв стратегически важен въпрос не може да има национални цели, не може да има национални интереси, следователно България не може да има национално бъдеще! Днес наблюдаваме възпроизвеждащ се идиотизъм и невероятен апетит за далавери и забогатяване сред българската политическа класа!
Извода : „Надежда всякаква оставете“ и не разчитайте, че тая подкупна корумпирана  сволач може да спаси България.
Липсата на държавност обезсмисля всичко. Защото каквито и закони да се приемат, те няма да работят ,защото няма кои да следи за прилагането им.
За това всички ,които говорят за промяна на закони, реформи и смяна на системи изглеждат абсолютни наивници.
А държавността е работа на самия народ. След като не може да се справим с основите, какво искаме да строим нагоре. “ но угрозата за моите деца и бъдещите внуци е, че пред тях ще случи смъртта на България! И никакви програмни или партийни правителства няма да могат да я предотвратят, ако не осъзнаем себе си, ако не формираме нашата българска позитивна национална идентичност чрез цивилизационната ни матрица!… Иначе, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, послушайте стария професор – държавата си отива, макар че поединично населението може и да оцелее?!…“ каза проф. Людмил  Георгиев
Издигаме лозунги срещу високите цени на хляба, вода, горивата, но все по-малко са лозунгите за по-справедливи доходи, за по-справедливо преразпределение на националното ни богатство, за солидарност и равнопоставеност между труда и капитала.
Българският капитализъм е известен като най-убиващия в ЕС своето население. България държи челно място в Европа по смъртност от рак, инфаркт и други сърдечни заболявания. Неговата система убива не само майките на децата с увреждания, но и хиляди други българи, по множество различни начини.
Уважаеми съграждани ! Нямаме нито алтернатива, нито избор,освен да направим това , което са правили и правят много народи в Европа и Света – РАЗВИТИ ГРАЖДАНСКИ ОБЩЕСТВА.
„Нашата гражданска идея е единствената алтернатива в днешното сложно и противоречиво време, в което живеем. Гражданската съвест и отговорност са били последната надежда и възможност на народа при всички национални катастрофи и политически безумия, допринесли до пагубно деградиране на политически и управленчески елит на обществото ни. Ние сме тези, които трябва да спасим държавността и прекроим самозабравилите се политици и корумпирани управляващи от сянката на законите под знаците на законите и изхвърлим гнилото и плесента в ръководните и управляващи структури на обществото. Това е целта ни. Ще се борим. И ще победим“
/от „Програма – Манифест“/ на ГОДИ / Гражданско Обединение за Демократични Инициативи/ http://bspmontana.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4/

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *