ПОЛИТИЧЕСКО МЕРОПРИЯТИЕ НА СОЦИАЛИСТИ В ЛОМ И ЧЕСТВАНЕ НА 94 та ГОДИШНИНА НА АКАДЕМИК ДОКТОР НА МЕДИЦИНСКИТЕ НАУКИ ПЕТЪР ЧЕРВЕНЯКОВ

ПОЛИТИЧЕСКО МЕРОПРИЯТИЕ НА СОЦИАЛИСТИ В ЛОМ И ЧЕСТВАНЕ НА 94 та ГОДИШНИНА НА АКАДЕМИК ДОКТОР НА МЕДИЦИНСКИТЕ НАУКИ ПЕТЪР ЧЕРВЕНЯКОВ

Честване на 94та годишнина на Академик, Професор, Доктор на Медицинските науки Петър Червеняков и представяне на книгата му „Към върха“. Роден в Сталийска махала, Монтанска Област през 1925 г.. През 1983 година става професор и и завеждащ катедра „Гръдна хирургия“- единствената в страната. В Продължение на 35 години е републикански консултант по обща и гръдна хирургия. Консултирал е операции по спешност в 52 болници в страната. За големи заслуги е избран за „Лекар на България“- най-голямото професионално отличие.
Удостоен с много държавни отличия като :
1. Орден „Стара планина“- първа степен
2. Орден „За заслуга на РБ“
3. Златен Орден на труда и мн. др.
На тържеството присъстваха двамата му сина и много съграждани от Лом и околните села. Най-вълнуващите срещи бяха тези, които излекуваните от Професора хора идваха със сълзи на очи , за да се приклонят пред хуманната човечност на Доктора. Много хубави думи се казаха за светилото на гръдна хирургия и неговите заслуги в тази област. Много бяха благодарностите и пожеланията за дълголетие.
Това честване удостовери качеството и голямите заслуги към обществото на един живот отдаден на хората.
………………………………………………………
Също в Лом –
важно политическо мероприятие на пет Общини от Ломския регион : Брусарци, Вълчедръм, Якимово, Метковец за предстоящите избори и политическата обстановка в страната. Поканена бе Вяра Емилова, секретар и член на бюрото на НС на БСП и Пенка Йорданова. Присъстваше и Пламен Младенов – Председател на Областния Съвет на БСП Монтана. Не бива да не се подчертае заслугата и вниманието на другарите от „Позитано „20, с което уважиха социалистите в Монтанския регион. На тази среща бяха и други активисти от целия Монтански регион. Получи се интересни и актуални дискусии, и за „Визия за България “ и за многото нерешени организационни въпроси в Общинските Организации, дори и упреци към НС на БСП за неизяснени позиции към важни стратегически събития в страната.
Вяра Емилова благодари за поканата и за активността на срещата. „Тези срещи винаги са били полезни и зареждащи за мен“ Благодаря за поканата !, обобщи Емилова.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *