ПРАВО НА МНЕНИЕ

ПРАВО НА МНЕНИЕ

Българската действителност днес е трудно необяснима и непоносима. Но днес търпим нещо съвсем различно от всичко, което преди се е случвало и което познаваме от историята. Плачещо е, че настанилата се вече във всеки дом „неизвестност“, корозира и обезверява . Къде наистина , къде в действителност заплахите, тиражирани в медийното пространство са все по необясними, коварни и жестоки. Те постоянно променят облика си и се стоварват винаги внезапно и неочаквано, било от все по чести природни катаклизми , или военни конфликти. Всичкото това се стоварва върху психиката на обикновения човек и го прави определено объркан и неадекватен към реалността в която се намира. Реакцията на управляващите е толкова хаотична, несистемна и несигурна, че вече никой не го учудва дали е вярно, че колониална България е управлявана от едно посолство.
Всичкото това не може да не урони националния дух. Сега българите все още имат своя политическа държава, колкото и условна и лъжовна да е тя, но по същество езикът ни е напълно обезличен, изсушен, опростачен, и разрушен с англосаксонски думи. Либерализмът е измислил не лош механизъм за въздействие върху съзнанието на хората. Най-важната цел на либералната гмеж е да унищожи това българско национално съзнание, като преди това го обезсили и обезличи. Но за практическото им приложение либерализмът има своите най-верни съратника: глупостта, бездарието и безродието. Колкото и чудно да е, резултатът е успешен и бързо се постига. Глупаци, бездарници и безродници у нас колкото щеш. Те не трябва да осъзнават, и не преживяват никаква родова памет и връзки, да се интересуват единствено от „успеха” и парите, да робуват на тялото и насладите, да усещат, че са не значими, за да бъдат лесно управлявани и насочвани към колониално заробване.
И ако, нещо ме вбесява и ме кара с цялата си дуща да протестирам и дори нагрубявам, е това че виждам днес резултатът от цялата тази грандиозна либерална операция на българския национален организъм. Национални предатели изпълниха успешно „историческата мисия”, с която бяха натоварени – предадоха и продадоха България. А бедните партийни номенклатурни „Отрочета“ се сдобиха с научни титли, преподават в университетите, пишат книги, ръководят корпорации, учат ученици, управляват държавата. Възмущението ми е още по силно от това ,че цялата тази коварна сган от не успели някога партийци, сега са борци за демокрация и деградирани русофоби, препитавайки се с „европейските ценности”. В тази тревожна обстановка се активизира непримирима омраза в обществото, целенасочено и манипулирано от управляваща върхушка, подвластна на САЩ и елита на ЕС. А робски покорният, потънал в бедност български народ търпи и мълчи. Кротко мърмори в тесни кръгове, споделя във Фейсбук и се възмущава за това безумие. Защо е това ожесточение, тази омраза помежду ни ? Защо няма дебат, спор, а крясъци и ненавист? Краткият отговор е: защото става дума за борба между “два свята”, от които единият е излишен. И нашата България е част от геостратегическата битка, а ние стоим объркани и чакаме някоя месия да ни спаси , както до сега сме го правили.
Позволявам си да запитам моите сънародници – до кога ще търпим! Защо забравяме, че ненаказаното престъпление е покана за нови престъпления. Защо не виждаме, че в това са много от корените на настоящата ни масова бедност? Защо не проумяваме, че затова сме рекордьори в Европа по бедност, социална несправедливост и демографски срив. Защо не се поучим от достойното поведение на други европейски народи? В това число и на нашите съседи. Питам какво биха ни казали, ако днес оживеят нашите поборници и възрожденци от миналото, за нашето продължаващо робско покорство! Докога ??
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *