ПРОГРАМНО ОБРЪЩЕНИЕ /обявено на митинг в Монтана//

ПРОГРАМНО ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаеми Монтански граждани , приятели !
Днес сме тук , за пореден път да изразим гражданска си позиция. Всеки един от нас, може да изразява своята позиция чрез протест и това е наше конституционно право.
Нашите Гражданските протести за сетен път доказват абсолютната обществена необходимост от нова политическа алтернатива, която да не е част от системните партии на тридесет годишното статукво на прехода. Това е израз на недоволство към политическа система днес в България.
Протестите ни са закономерен отпор на антинародната политика на прехода, осъществявана от редица правителства на основните политически сили и постигнала своята цинична завършеност при настоящето правителство.
Страната ни e в социално-политическа криза. Единственият изход е оставка на правителството.
Нормалният политически изход е пълна лустрация на политическия елит на прехода и постепенната му замяна с новия елит на Промяната.
Общото между всички граждански протести е голямата ненавист към настоящия политически елит и искането за незабавна оставка на правителството на Б. Борисов. Днес сме тук разтревожени за бъдещето, защото сме убедени, че ако по този начин държавата продължава да работи, не ни чака нищо добро.
Ненавистта е към всички значими политици на прехода без значение дали са били в управлението или в опозиция. Свидетели сме на потъпкването на демокрацията и влизането в авторитарен режим на управление от днешното правителство. Това не бива да се допусне.
Народът ни иска съд и възмездие за бедността, мизерията, демографската катастрофа, униженията, пропилените години и липсата на бъдеще.
Тази нова политическа алтернатива трябва да бъде създадена час по-скоро от всички партии, протестни и граждански сдружение, както и обществени организации, които са за нова политика за управление на страната.
––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Нова политика , която се основава на следните основни цели, като:

– възстановяване на държавността.
– ускорено икономическо развитие с планирано държавно участие в икономическите сектори на Националната сигурност на страната.;
– спасение на нацията чрез нова демографска политика;
– драстично повишаване доходите на населението;
– безпощадна борба с бедността и корупцията;
– реформа на съдебната система;
– смазване на организираната престъпност;
– справедливо възмездие за крадците и палачите на прехода;
– реформа на социалните системи;
– реформа на публичната администрация;
– възстановяване и модернизация на българската армия;
– балансирана външна политика подчинена на интересите на България.

Настъпи времето да се поеме историческа отговорност от онези политически дейци, обществени личности, политически сили и граждански сдружения които имат необходимия морал, смелост, управленски потенциал и на дело обичат България.

Ние сме осъзнали нашата отговорност днес пред нашите родители, които живеят в грозна мизерия и няма да се съгласим и позволим нашите деца да напускат Родината ни , а ние да живеем в същата грозна мизерия.
Днес от нас зависи настоящето и бъдещето на нашата Родина!
И „ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА, ДО ПОБЕДАТА!“Ще победим ! Победа Монтанчени !

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *