ПРОТЕСТ НА РАБОТЕЩИ В „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“

 

протест

Днес работещи в „Напоителни системи“ протестираха в Монтана
40 работещи от „Напоителни системи“ отново протестираха заради неизплатени три поредни заплати в Монтана
Причината е решение на МЗ от началото на тази седмица за отпускане на субсидии, при условие, че нямат задължения. Това е неизпълнимо, защото само неизплатените сметките за ток са над милион лева.
Дрън ,дрън , отново не компетентност и не кадърност от правителството.
Протестите на мелиораторите за заплати стартираха през 2010 г. и така досега. Няма заплати, ако не протестират.
Те са и без работно облекло и лични предпазни средства. За целия клон „Мизия“, който включва и Враца, са нужни поне 200 000 лв.за възнаграждения за юни и юли, както и около 95 000 лева за осигуровки и удръжки.
„Нямаме пари нямаме право да боледуваме, ще ни спрат тока в домовете, обречени сме на глад и мизерия“,Не можем да изпратим децата си на училище“ заявиха протестиращите.
Те се заканиха, че ще излязат на национален протест пред министерството на земеделието ако не се изчистят дълговетe на дружеството.
Според настоящия министър на земеделието, трайното решение на проблемите в „Напоителни системи“ може да дойде след реализирането на проекта на Световната банка, който трябва да очертае визията за развитието на хидромелиоративния сектор в България.
Това е всъщност резултата от „мъдрото решение на ГЕРБ до закриване на предприятието „Напоителни системи“ – гр.Монтана и преминаването му в гр..Враца.Много ,много е лошо когато некадърници решават съдбите на много хора.
INTER

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *