ПЪЛНА МОРАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКИ  ПСИХОПАТИ БЕЗ МОРАЛ И СЪВЕСТ НА 09. септември 2019 г.

ПЪЛНА МОРАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКИ  ПСИХОПАТИ БЕЗ МОРАЛ И СЪВЕСТ НА 09. септември 2019 г.

Както е казвал великия мислител Сун Дзи “ Когато мъдреца сочел луната, глупака гледал пръста му“. Колко трябва да си тъп за да плющиш тъпотии при положение че на наша територия никога не е имало руски войски или военни бази за разлика днес от Американските бази и корпуса им. Цялата ни промишленост, селско стопанство и армия бяха създадени от Руските“окупатори“. Какво се построи бе Захариева за 30те години демокрация? Няколко разпадаше се магистрали ,които впрочем не бяха започнати от днешните властващи. А колко се разкраде и се изнесе към офшорни зони? Вероятно част от управляващите добре са потопили човката в държавната хранилка и друго нищо не ги интересува. Друг крадец и предател правещ се на патриот купи самолети за армията на тройни цени и никой не възразява. „Туй ще кажа и завърша, не сме народ , а мърша“ Славейков изглежда е бил прав. С деянието си, ведомството на Е. Захариева доказа за прогресивното затъпяване на нацията, щом като нямаше ответна реакция. Захариева трябва да бъде уволнена незабавно и да се извиним на Русия за дивотията на част от нашите политици. Продължаващата днес агония на „народ“ и „политически елит“ ще доведе до парцела на България в гробището на историята!…/споделяше мисля някой политилог/
Да оспорваш правото на победителя, платил с живота и кръвта на 27 милиона свои граждани, войници и офицери, да почете с архивните кадри на една изложба, на собствена територия, великия подвиг на своите предци, освободили Европа от нацизма, и ….българското правителство да има някакви неуместни претенции към това ??! Е , е , това означава да не те е грижа най-напред за българското бъдеще, а да се стремиш да удовлетвориш щенията на новите ти „господари“, което те прави само гнусна подлога – чужда и глупава. Другото ,всичко е излишно да се пише и казва.
На 9 септември се навършват 75 години от най-противоречивата дата в най-новата история на България, която за съжаление продължава да разделя българското общество.
За мнозина тази дата е свързана с коренна промяна – премахване на капиталистическия строй и изграждането на едно по-справедливо социално общество – социалистическо. За други 9 септември е черна дата, кървав преврат, довел до ликвидирането на фашизма и частната собственост, почернил живота на десетки хиляди българи.
Събитията от 9 септември 1944 г. все още не са получили единодушната оценка на историците. Още е нейзяснено и оспорвяно дали е „народно въстание“, „социалистическа революция“, или…. напоследък „военен преврат“. Това е така, защото 9 септември е повратна дата, на която едни преследвани и избивани хора взимат властта, но започват да репресират другите, коментира проф. Искра Баева, която със съжаление отбелязва, че днес все още съществува огромен дисбаланс в прочита на историята ни. Какво то и да е било , каквото и да е , тази дата е исторически факт на събития и съществува. Нито може да се премахне , забрави , или преиначи както си въобразяват някои
от режисьорите на неолибералния глобализъм. Мързеливият отказ от активен отпор срещу драстичните фалшификации на исторически събития, нежеланието да изразяваме публично и ясно своята гледна точка всеки път, когато подмяната на истината се върши от отделни личности и медии, постепенно деформира. Целта е да не остане нищо от принципите и историческите ценностите на нормалния (стария) морал, от спомена за национална история и култура, от устоите на националната държава, достигнала социално икономически постижения и международни класации
За сметка на това днес в блатото на българското общество е пълно с коремести жабоци, пиявици и всякаква друга отврат, която смуче, поразява, лъже и манипулира и развращава всичко, което е още здраво и младо.
Тъжна картина е на едно деградиращо и загиващо общество , повярвало някога в демокрацията и с закономерно желание превърщано от управляващите го подлеци в стадо идиоти превърнати в рекордьори по нещастия?
Пълната морална деградация на въздигащите се на политическия връх на загиващата като национална държава и култура България се довършва от възхода на извратеняците и както ги определям още като
психопати без морал, без съвест и без угризения грабеха, убиваха и унищожаваха. С една единствена цел – собственото си благополучие.
Както и да бъде разбран и коментиран, големият извод на този текст, докосващ само един пласт от историческо събитие на 9. септември и политическата върхушка на днешна България, в единство с всички реалности, добре известни на мислещите критично българи, е че днешното българско общество е маньосано и опасно болно. Но, за да не загине то трябва да знае историята си . Все още има надежда!..
Духовността на българите идва от много стари времена. Тя е отвоювана с меч, с вяра и слово! Тя е непобедима и е родила велики дела и личности! Тя е водила българите заедно през годините, сплотявала ги е, давала им е надежда във векове на тъмнина и мъка.
Четете и слушайте си родовата история, и историята на България, пазете я като очите си! Всяка историческа битка, победа или загуба трябва да се превърне в повод за равносметка, за градивен поглед не толкова в миналото, колкото в бъдещето. Така или иначе, всички сме задължени на безсмъртния дух на тези, които опазиха и градиха България.
Днес 9 септември може и да не е национален празник , но е празник
на еволюционното социално и справедливо развитие на обществото. Този празник доказа , че може да се живее много по добре и в едно друго обществено политическо общество.
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *