РАЗЦЕПЛЕНИЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАРКСИСКАТА ТЕОРИЯ НА СОЦ. СТРОИТЕЛСТВО – НЕОБХОДИМОСТ И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА .

РАЗЦЕПЛЕНИЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАРКСИСКАТА ТЕОРИЯ НА СОЦ. СТРОИТЕЛСТВО – НЕОБХОДИМОСТ И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ……..

Напълно съм убеден в глупавите и не убедителните доводи за запазване на някакво си единство и цялост на партията, които фактически вече не съществуват. Пред нас стои жизненият въпрос, как да спасим най добрите и най преданите сили на партията, които са подложени непрекъснато на унизителна манипулация, че на България са необходими „европейските ценности“ и бъдещето ни, е единствено в ЕС и сигурността ни е в НАТО . Сигурен съм , че най важното, което ние трябва да извършим е не да се притесняваме от страх пред едно формално разцепление, когато фактически то е вече станало, а да поемем гордо отговорността и възстановим марксистката теория на социалистическото строителство. Изглежда, здравият разум наистина предусеща настъпващите промени в живота на истинските социалистите и доказателство за това е появата на масовия протест да не гласуват хора с леви убеждения. /доказан факт/ и изкуствено и нахално да насърчаваме едно безполезно съществуване на една уж лява партия.. Само „Бизнес – социалистите “ могат да бъдат доволни от подобно положение, в което се намира днес партията, защото само при такова положение те могат да виреят. Ето защо те са против разцеплението, макар и да са неговата причина. Всяко разцепление е смърт за тях! Напълно ми е ясно за трудностите това разцепление дe факто да бъде осъществено, за това че психологията на тези възрастни социалисти е кодирана към вярност и преданост към партията , в която са изживяли семеен живот , мечти , надежди и вярата в утрешния ден. Всичкото, това днес е лишено от реално съдържание.
Убеден съм също , че това е вече необратим процес на еволюционното развитие на БСП в днешни условия и роенето ще настъпи много скоро. Този факт потвърждава истината, че когато недостойни лидери и хора, които предявят желание да узурпират политическата, социалната и духовната власт ще бъдат изненадани от кряха на безумният им апетит за забогатяване и прокламирането от тях най-светлите идеи и ценности ще се превръщат в свое отрицание и заедно с тях ще отиват в сметището на историята.
Общинското ръководство на БСП Монтана нямаше нито шанс , нито желание да си постави като основна задача победа на изборите, а се задоволи със скромното „удвояване на резултатите“, което можем да намерим и под друго кодово название – „подобряване на резултатите в сравнение с 2015 година“ и най важното е председателката Камелия Трифонова да има възможността да стане отново зам председател на Общ. съвет в Монтана. Намериха се и някои „услужливо“ да и помогнат да го постигне това. Истината е, че ръководството на БСП нямаше никаква идея какво да прави на тези избори! Впрочем , какво ти ръководство ? Камелия Трифонова има цел и тя си я постигна . Всичкото друго беше без значение и нямаше нужда от внимание. Повечето от кандидатите на БСП нямаха ясен политически профил и леви послания в кампанията. Това беше цялата без идейна дандания в изборната кампанията на БСП Монтана. Днес тя е партия, която е неспособна да организира партиен живот на местните социалисти и води идеен дебат, за социална справедливост , фокусирайки внимание и защита към обикновения трудов човек, защото цялата й дейност е подчинена на комерсиални интереси дирижирани от Атанас Костадинов и Кирил Добрев.
Още от тук можем да започнем с реалния анализ. В политиката е важно първото място! Само то осигурява възможност за реализиране на политически идеи и стратегии. Второто място остава единствено за скучни коментари и статистика. Местните избори ни доказват, че това е политическа лъжа! И ние обикновените хора за пореден път взимаме участие да рециклираме бездарни комерсиални лидери на БСП. Трудно би се намерил някой, които да не се съгласи , че партията цялостно се разкапва организационно , лишена от никаква алтернатива с това ръководство да възстанови идеологията на БСП и укрепи идеала.
За това , колкото по бързо стане разцеплението в БСП , толкова повече истински достойни социалисти ще успеят да продължат святото дело на хиляди социалисти дали живота си за достоен живот и България.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *