РУСИЯ ЛИ Е НАЙ-ОПАСНИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ

Русия ли е най-опасният враг на България?! Георги Б. ГЕОРГИЕВ

Тия дни у нас избухна ..мини скандал“ между премиера Близнашки и президента Плевнелиев. предизвикан от публикуваната в сайта на МНО „визия“ на министър Шаламанов. Досегашният представител на България в НАТО. без да постави на обсъждане своята творба в Министерския съвет и НСО. декларира, че Русия е основен враг на България, водещ срещу нея „хибридна война“. Тя включва военна заплаха от типа на руското нахлуване в Крим и Източна Украйна, в съчетание с информационна война на проруските медии у нас срещу участието и ролята й в НАТО. Премиерът Близнашки реагира остро и разпореди свалянето на скандалната визия от сайта на МНО и основна преработка на съдържанието й. Защото рискува сериозни усложнения на отношенията ни с Русия.
Президентът Плевнелиев. който явно предварително се е запознал със скандалния текст, побърза да омаловажи случилото се. като заяви, че е доволен от поставянето на проблема за сериозно обсъждане. И твърдо подчерта, че законите на НАТО трябва стриктно да се спазват от всички в България.
Скандалът обаче съвсем не е „мини“ и предизвиква необходимост от прецизен анализ на случи-лото се. На първо място, съгласно Конституцията, не е работа на служебното правителство да разработва каквито и да са концепции за периода до 2020 г. Президентът твърде много се увлече да възлага на служебното правителство редица задачи, които не влизат в основните му задължения.
Всеобщо е общественото мнение, че сегашното правителство е съставено да разчисти терена за бъдещо правителство на ГЕРБ. а това предизвиква редица съмнения и недоволство. Тая роля на президента потвърждава мераците му за бъдеща президентска република.
Необходимо е да се подчертае всеизвестният факт. че България винаги в своята история е била сателит или под чехъла на някоя велика сила. Като се почне с Турция и продължи с Германия и Русия. А сега. макар и член на ЕС. тя е сателит на САЩ.
Нашето членство в НАТО и ЕС. по презумпция, ни гарантира колективна сигурност, в замяна на отказ от национална независимост. Загубата на независимостта е абсолютен факт. но за гаранти-раната сигурност може да се спори.
Световната политика в момента е подчинена на двуполюсния модел, изразяваш се в борбата за надмощие между САЩ и Русия. При това хегемонията на САЩ в целия свят е постоянна цел на нейната политика.
Америка винаги е намирала повод да се намесва силово в различни части на света с цел ..износ на демокрация“, а фактически в защита на своите интереси. При това не само на американския континент, а и на десетки хиляди километри далече от Вашингтон. Войните в Афганистан. Ирак. Либия. Сирия и къде ли не потвърждават това. А в Европа бомбардировките над Югославия, в помощна косовските сепаратисти, е особено показателна.
Според САЩ и НАТО обаче Русия няма право да защитава своите стратегически интереси нито на територията на бившия СССР. нито до собствените си граници.
Тя няма право да си върне Крим. неразделна част на Русия още от времето на Екатерина Велика. Въпреки поисканото срефурендум сред местното население присъединяване на Крим към Русия. Няма право да си върне военноморската база в Севастопол, след като САЩ вкараха в Черно море кораби на Шестия американски флот. Дошъл в него на десетки хиляди километри, да защитава американските интереси (?!). Няма право да подпомага руското малцинство в Донецката автономна област, подложено на военно унищожение от дошлото на власт чрез преврат прозападно правителство на Украйна.
Предприетите от САЩ и ЕС санкции срещу Русия ценят да принудят Путин да се откаже от по-мощта за руските сепаратисти.!
Гражданската война в Украйна има своите исторически предпоставки. Държавата е конгломерат от три региона. Западният, с център град Лвов. е населен с католици, униати с Ватикана. През Втората световна война ултранационалистът с фашистка идеология Степан Бандера вместо да во¬юва с немските окупатори, създаде формирования от главорези, които избиваха поголовно руснаци, поляци, евреи и украинци, борещи се срещу Райха. Мечтата му беше да създаде нацист¬ка Украйна, извън състава на СССР.
Държавният преврат, организиран с помощта на западните тайни служби от потомците на Бандера. си постави за цел влизането на Украйна в НАТО и ЕС.
Превратаджиите обявиха руското население от Източна Украйна за опасни сепаратисти и подгот¬ви репресии срещу него. В отговор на това руското население от 7 милиона проведе референдум за откъсване от Украйна и обяви създаването на независима република Новорусия. Правителството започна открита война със сепаратистите, нападайки ги с цялата мощна армия. А превратаджиите бандеровисти създадоха наказателни формирования от жители на Западна Украйна, които изпълняват ролята като тая на българските шпицкоманди, македонски главорези, в разправата със Септемврийското въстание у нас. Такива са фактите от Гражданската война, за които в България има информационно затъмнение в средствата за масова информация. Поради влошаване на военното положение в Донецкня автономен регион в полза на сепаратистите, съществува реална опасност от военен сблъсък между НАТО и Русия, въпреки че Обама изключва такъв вариант.
Нашата армия досега често изпълнява съюзническите си задължения към НАТО с пехотни части за охрана на летища и патрулна дейност. Сега обаче от нас се иска превъоръжаване с натовска техника, въпреки тежкото финансово състояние на страната ни. Шаламанов даже иска закупува-не на стратегически ракети, с които ..да отблъснем вероятната“ руска агресия. Русофобите вече развихрят антируска кампания с произволни обвинения, че у нас ..руските лакеи“ застрашават националната ни сигурност.
България има собствени интереси, които се неглижират от нашите съюзници в ЕС и НАТО. Руските суровинни и енергоизточници са важен фактор за нашето икономическо развитие. Огромният руски пазар може да поеме голяма част от нашия износ.
Русия никога не е била и няма да бъде наш враг. Освен ако нашите управници не ни вкарат в антируска военна авантюра. През 1943 г. нашето прогерманско правителство обяви ..символична война“ на Англия и Америка, в резултат на което американските бомбардировачи разрушиха София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *