САМО С ИНАТ, ЛИЦЕМЕРИЕ И ГОЛА АМБИЦИЯ МЕСТНИ ИЗБОРИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ

САМО С ИНАТ, ЛИЦЕМЕРИЕ И ГОЛА АМБИЦИЯ МЕСТНИ ИЗБОРИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ

Илия Илиев е кандидатът за кмет на БСП за Монтана, а Камелия Трифонова ще води листата за общински съветници. Това решение бе взето днес на 01.09.2019 г на шестото заседание на 16-та общинска конференция на БСП Монтана. Това е важната новина за Монтана. Ще изразя моето мнение и позиция пред вас за взетото решение като оставям за себе си голямото възмущение от лицемерието и заблудите от изказалите се лидери на БСП и народни представители. Нямам намерение изобщо да коментирам решението на 16-та общинска конференция на БСП Монтана, затова защото каквото е решила Камелия Трифонова това и става, без никаква възможност на корекция , или промяна. Така преди две години реши да изхвърли 22 социалисти от Общинския съвет на БСП Монтана, които бяха неудобни за нея и имаха различно мнение и нищо не можа да я спре, макър и в нарушение на Устава на БСП. Така се насади убеждението, че Монтанските /градски/ социалисти са врагове На Общ. ръководството на БСП Монтана и така се стигна до пълно обезличаване на цели организации на БСП в Монтана. Пълно цинично поведение на „Позитано“20 по нарушаване на Устава и грозната и нахална постъпка на Трифонова . Казах „циничното поведение на „Позитано“. Да! Не намерих по подходяща дума от тази, затова ,че местните социалисти изписаха за две години купища жалби и какви ли не депеши до София , но… „Ни дума , ни вопъл , ни стон“. Само Кирил Добрев проронил на монтанчани – “ Днес , ако искаш да живееш спокоино, просто трябва да мълчиш – гласувай и „Тшът“ ! Това е демокрация ! Дааа ! Това е нова демокрация и се казва феодална Общинска демокрация. И за съжаление и така се получи. Възрастните социалисти , от де да са запознати с тая нова за тях дума „демокрация“ и взеха та млъкнаха , та до ден днешен. Само някои трябва да изръкоплясня за нещо и всичките вкупом го правят, без да разбират значението на изказаното. Диспиплинирани и доста възрасни социалисти, на които е втълпено, че градските Монтански социалисти са врагове на партията и тяхната демокрация, искат да подменят цялото Общ. ръководство на БСП Монтана.
А всъщност за какви врагове става дума ? Интелигентни възпитани хора от градските организации в Монтана реагираха и възтанаха срещу едноличното ръководство и феодализирането на Общинската организация с присигането на парашутиста от „Позитано“ Атанас Костадинов. С никакви врагове не се бори Камелия Трифонова, а се бори да разполага с партията и ще използва ресурсите на партията – човешки и финансови – за да извлече ползи за себе си и кръга около нея. С една дума Тя превърна Общ. съвет на БСП Монтана нещо като ЕООД, с надежда за крачка в Парламента. Това са истинските цели. Инатът не е предимство. Само с инат и гола амбиция не става, трябва и поне малко дипломация и голяма доза човешки ценности – морал , достоинство и съпричастност. Трифонова има енергия, има намерения, но няма интелигентна стратегия. Затова демонстрира ината си и настрой болшенство срещу нея.Тя разчисти всички неудобни около себе си, които имат качества. Подрежда глупаци, че да е спокойна. С глупаци и жалки послушници обаче партия не се въздига. С тази политика и с кадрите си БСП е обречена да губи избори. Е Атанас Костадинов умее да играе, пък и за него нее проблем да спечели градските избори , но… до кога и на каква цена ??! Монтанското БСП е затворена в твърдия си електорат. Тя няма кадри, които да убедят електората, че имат възможност да провеждат истинска политика. Както се изказа бащата на Трифонова : Илия Илиев спасява Партията и трябва да му благодарим. Възрастния социалист е абсолютно прав.
Обещах да не коментирам днешното шесто заседание, но в доклада на Трифова никъде не чух поне една дума като: социализъм, капитализъм, експлоатация, работническа класа, класова борба, антифашизъм, антифашистка съпротива. Да е застанала съпричастно с един протест на граждани за каквото и да било. Няма такова нещо. Има крайно лицемерно отношение към кмета Злати Живков и неговата политика в Общината. Но да припомня, че тя лично потвърди , че бюжета на Община Монтана е безалтернативен, а сега запя друга песен. И дано знае , но се съмнявам, че политиката трябва да се гради върху идеи, а не само върху моментните настроения на гражданите и лицемерие. Работата е там, че тъкмо идеите имат огромно значение. Защото те оформят политиките, а съответно и начините, по които протича животът ни. И какво, мога ли аз да очаквам от такъва политици, които се считат вече за несменяеми и утвърдени феодали и отгоре на това са лидери на ляво формирование да подобрат живота ми ?. Явно не съм идиот, щом не им се връзвам на лицемерието. Да не пропусна и едно интересно изказване на Иван Йончев, които акцентира проблема на БСП с навлизането на ДПС, но за съжаление завърши с една срамна реплика от един найстина феодализиран идиот Христо Младенов и никой не се намери да му направи дори забележка от „политбюро“ на официалната трибуна.
Много жалка и срамна ситуация, която ме накара да си задам доста странични въпроси относно елементарното възпитание на водещия и останалите лидери и народни представители .
БСП никога не е водила по-глуповата, по-слаба и по-неправилно прицелена изборна кампания. Според мен една социалистическа партия трябва да има не само членски състав от социалисти, но и истински социалисти в ръководството си. И нека им припомня за Ленин /ако се сетят кой е ?/ , той казва : „кадри решават всьо“. Политика се прави с грамотни и преданни кадри и не с насилствени регулации, а със създаване на условия, с гарантиране на здравословна саморегулираща се среда. Защото днес обществото е все по-категорично убедено, че тя е партия на бизнеса, а и на част от олигархията. Едно убеждение, което трябва да се оборва с действия, а не с думи. Сложнотиите в БСП са в твърде сложна спирала и с нейзвестен край. Когато към това прибавим и трудностите с финансирането, липсата на съюзници и най-вече загубения идеен ориентир, няма как да не се види опасността временните неуспехи да се превърнат в тенденция.
БСП все повече губи позиции сред интелигенцията и младите, което би трябвало да е тревожен симптом за тях, но не смятам, че някой от тях, устремен в химерата си за власт, си дава сметка за тези процеси. Те не обичат да слушат чуждо мнение, защото смятат, че знаят всичко и всичко могат. И вместо да си изведат поуките, те отново си въобразяват, че могат да представляват свободните граждани извън техния партиен актив и по този начин да спечелят избори. Това е невъзможно. И за дълго време ще бъде невъзможно, тъй като в лявото пространство вече има достатъчно устойчиви и осъзнати Граждански структури. Обикновените трудови хора , дори и социалисти застават в гражданските протести редом с Обединени Граждански Организации. Единственият успешен ход за партията е тя да се отвори към гражданското общество. Твърдият електорат не е достатъчен за спечелване на избори. Трябва широка коалиция и привличане на хора, които дори не са от БСП, но това ще засегне директно интересите на Бизнес-социалистите, така че потъването на БСП в идейното блато на популизма е гарантирано.
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *