Слънцето за българите винаги изгрява от изток.

Слънцето за българите винаги изгрява от изток.

Преди сто и петдесет години гениалния поет и борец за национално освобождение Христо Ботев, проявявайки изключителната си прозорливост, каза на човечеството ,че най-големият му проблем, сега и в бъдеще ще бъде отказа от духовност и заличаване на човешки ценности , причината за което е робуването на парите. За съжаление, днешната политическа класа на България, замрялата интелигенцията и огромна част от новите поколения показват ,че нищо не се е променило в народопсихологията на българина – същата промяна в поведението на човека, при което индивидът изповядва , същата демагогия, същото печалбарство, същата псевдонаука и псевдокултура, същият лъжепатриотизъм и т.н.!
Преди някой да възрази срещу това мое твърдение нека ясно да се изразим и отговорно да кажем , че днес по-важно от всякога е да бъдат назовани ясно заплахите за живота и съдбата на българското племе, което значи и за бъдещето на нашата България. Никакви евроатлантически ценности не са в състояние да стоплят , или да впечатлява българина днес. Направихме грешен цивилизационен избор! “ За какви пет лева иде дума “ както казва днес българина ! Той иска справедливост, иска равнопоставеност! Иска работа, сигурност и хляб! Иска политически водачи, които не само на думи мислят за него; иска справедливост и равенство пред закона; иска България да бъде дом за децата му; иска тази земя, отредена ни от Бог за земя на българите, земята напоена с кръвта на предците ни, да остане земя , която да предаде на идните си поколения.! Това си го казваме ясно и категорично ! Но дали е точно така ?? Ще имаме ли кураж да оспорваме Ботев ? Хайде оспорвайте го !
Трудно оспоримо е и следното : Никога в историята си българското общество не е живяло толкова дълбоко упоено и манипулирано от неолибералната пропаганда, която го накара да повярва, че в края на ХХ век е избрало най-верния възможен за развитие път. И българите заживяха в един свят на нестабилност, демонстриращ постоянен дефицит на логично и разумно управление. Западните идеолозите и анализаторите постоянно ни сочат и втълпяват нови и нови виновници за бедността, мизерията и корупцията. Втълпяват ни , че всичко е в нашите ръце и е възможно животът да се устрои по нашата воля , но понеже сме разединени заради партиите и партийните амбиции , и редица груби грешки, които сме допуснали през тази тридесет години , а и продължаваме да допускаме и днес ние сме в дъното на всички отрицателни класации по стандарт на живот.
Очевидно обаче целта на пропагандата на новите ни западни приятели е била целенасочена и затова живота и състоянието на обществото е в това състояние. Предвиденото по теория и идеология колониалното ни заробване е успешно изпълнено.. Това са реалните причини за българските нещастия. Защото пропагандата, а и тези, които я произвеждат, нямат абсолютно никакво намерение и желание да говорят истината и да отварят очите на българите. Още по-малко пък да ги тласкат за действия натам, където са самите причини!
Ето я и самата истина за случващото се у нас.
Извода :
За какво остана НАТО , след като го няма вече „Варшавския договор „?
Отговор : Да ни разоръжи и поеме „закрилата ни“ вече като колония.
Първо приемат в НАТО и после в ЕС.
За какво сме в ЕС ?
Отговор : Да ни ликвидират първо производствата , които конкурираха тяхната икономика и да си осигурят свободен пазар за стоките им и пласират второкачествените им производства . Включително и да ни хранят с 15-20 годишни месни продукти от резервите им. Не знам докога всичко това може да продължава , но зная , че „Народ обединен никога не може да бъде победен!“
И още нещо зная : Слънцето за българите винаги изгрява от изток.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *