СОЦИАЛИСТИ ВИЕ СТЕ ПЪРВО ГРАЖДАНИ И МЯСТОТО ВИ Е РЕДОМ ДО НАС

СОЦИАЛИСТИ ВИЕ СТЕ ПЪРВО ГРАЖДАНИ И МЯСТОТО ВИ Е РЕДОМ ДО НАС

На снощния протест в Монтана с надежда очаквах да видя мои съпартийци от БСП. За съжаление …. нямаше никой. Русофили имаше достатъчно, но социалисти не .
Защо ! Ляво политическо формирование, което би трябвало да е организатор на онеправдани , унижени, млади хора прогледнали в безизходицата си , хора на труда , работещи бедни и какви ли не на протест за социална справедливост.. Липсващи социалисти ! ???? Недоумение и тревога ! Какво става ?
Липсваха и пенсионери /с малки изключения/ За тях , са по важни индийските и турските сериали. Те отдавна са щастливи българи. Имат си деца и внуци в чужбина и ..лекарствата им са подсигурени . Какво им е грижа , че основна вина имат за колонизирането на България . Изобщо доста неща са фрапиращи и объркани в Родината. Често го споменавам , но е доста актуално – „Няма невинно минало“
И още нещо : В основата на трагичните неща в България са на БКП / БСП. Е, не бива да не се спомене и манталитета и робската психика на българина.
Днес къде е, и какво е БСП ?
Днес човечеството е изправено пред избор. По кой път ще тръгне – разединение и националистическа изолация или интернационалистка солидарност? „Ако изберем разединението, това не само ще удължи кризата, но вероятно ще доведе до още по-лоши катастрофи в бъдеще. Ако изберем глобалната солидарност, това ще бъде победа не само срещу коронавируса, но и срещу всички бъдещи епидемии и кризи, които биха могли да нападнат човечеството през 21 век“, пише Ювал Ноа Харари във „Файненшъл таймс“.
Аналогично и с БСП :
БСП е изправена пред подобна дилема. Обединени усилия, а не разединение. Само че трябва да е ясно, че обединението може да се случи само на принципна лява – истинска марксическа социалистическа основа, а не с грубо погазване на Устава и чрез безцеремонно и високомерно отхвърляне на всяко различно мнение. Издирването на врага с партиен билет, чистките, обидите и лъжите може и да обслужват нечии комерсиални , краткосрочни интереси, но със сигурност не дават надежда на хилядите леви хора в България, че друг вид управление е възможно. И със сигурност бетонират статуквото в лицето на ГЕРБ.
Това дава и отговор , защо няма организираност от средите на БСП да подкрепят протестите в Монтана. Явно лакомията и добиване на влияние власт и пари от монтанските партийни лидери е доста силно изразено. Запазването на статуквото в лицето на Бойко Борисов и ГЕРБ е в техен интерес. Парадокс ! И нека някои послушковец от БСП да ме опровергае, че не е точно така . И питам отново обикновените социалисти : Какво правите там при тази буржоазната сволоч , която нагло ви манипулира и използва, залъгвайки ви за розово бъдеще и някакви инициативни промени за Северозападна България. Ама вие сериозно ли вярвате на Камелия Трифонова и Атанас Костадинов. ? Да ви припомня , че ВИЕ СТЕ ПАРТИЯТА , а не тия които са ви лидери и ви говорят измислени, бъдещи лъжи и фантазии.
Тия същите са вашите подчинени и „работници“ ваши представители в обществото и имат задача да ви организират на борба срещу всичкото това , което е днес в България. А те ви търсят само тогава , когато има избори , за да се наместят отново за влияние , власт и пари . Това са вашите партийни лидери, обкръжени с дребни мижави душици , които очакват да си топнат и те човките в някое предимство , хранилчица , или като Елена Крумова да и се плаща телефона / поне лично тя го сподели и то пред мен /
Много евтина работа нали ?! Социалисти вие сте първо граждани и никога, и никой няма да ви упреква за партийната ви принадлежност, ако сте с нас на протестите. Вие имате граждански права, но не забравяйте , че имате гражданска отговорност пред деца , внуци и Родина. Всеки е длъжен да си носи кръста на рамото и носи отговорност, както са го правили нашите предци и са ни оставили държавата България свободна .
Да се обединим всички българи и си вземем държавата , за да може децата и внуците отново да са върнат при нас.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *