Статистически анализ и информация за развитието на Общината Монтана за периода от ноември 2019 до края на 2020 г

Статистически анализ и информация за развитието на Общината Монтана за периода от ноември 2019 до края на 2020 г отразено в 71 видеоклипа публикувани в 56 страници в социалните мрежи на интернет

Предлагам на вниманието на гражданите на Община Монтана статистическа информация за развитието на Общината за периода : от ноември 2019 до края на 2020 г. по данни и информация за дейност , и реално свършена работа от кмета и Общинския съвет на база публикуваните от мен брифинги на кмета Златко Живков и Общинските сесии на общинските съветници. Дължа да информирам , че при всичките мои видеоклипове на брифингите и редовните сесии на Общинския съвет , аз не съм правил мой анализи и коментари , поставял съм само заглавия с информация за събитието. Не исках предварително да определям , или да внушавам мнение за направеното и постигнатото от Общинската администрация.
Гражданите имаха възможност да коментират всичко показано за почти цялата дейност на Общината за този период. Това беше и моята мисия като председател на ГОДИ / Гражданско Обединение за Демократични Инициативи / Стремял съм се нищо да не пропусна в този период от направеното в Общината и всичко да кажа и покажа във видеофилмите ми. С това ми действие , ние гражданите станахме фактор на достоверна информация за дейността на Общинската администрация , и възможен контрол за случвалото се в Общината. С това се постига и укрепва доверието на гражданите към управленците на Общината и най-важното свежда се до минимум „своеволията“ на Общинските управници , или чиновници. Никой не се е опитвал да ме изолира , или попречи при моята дейност, или да прикриват някакво събитие , за каквото и да било . Направения статистически анализ по долу е на базата от над 242 000 хил. преглеждания от `71 видеоклипа публикувани в 56 страници в социалните мрежи на интернет и не много направени в края на 2019 г коментара и анализи. / Тук не влизат спортните видеоклипа и коментари /.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––
– 16 видеоклипа отразяват директно свършена работа , или дейност по благоустрояването на Монтана , и допълнително събитие в някое от селата в Общината.
– 40 видеоклипа отразяват брифинги за информация , за обзорно състояние на Общината , или предприети мерки за решаване на проблеми. Разбира се и за постигнати социални инициативи и дейности към социално слаби хора.
– 15 видеоклипа отразяват дейността на Общинския съвет и работата на Общинските съветници . Допълнително председателя на съвета инж. Иво Иванов конкретизира важните решения от дейността и работата на сесията.
Интересно беше реакцията и отношенията на гражданите след всеки информационен клип. Няма да се спирам на предизборната кампания, само ще спомена , че многото от коментарите одобряваха и така безалтернативния Златко Живков за кмет на Монтана. Говоря за забелязаното в фейсбук и социалните мрежи на интернет. 13 коментатори бяха яростно настроени против Живков и демонстрираха желание да впечатлят с ….. / трудно ми е да го определя / с доста неоснователни и цинични изрази неодобрение , като не посочваха техния претендент и кандидат. Одобрението от 71 % на изборите показа реалността и при мен в коментарите от клиповете за месец септември и октомври 2019 г. Даже аз прогнозирах към 78 % , но явно не съм предвидил броя на негласувалите .Нашата гражданска организация за първи път изличи кандидат за общински съветник – Георги Ангелов, учител и треньор по волейбол в Монтана.
До тук с изборите .
Не знам дали е имало такъв случай до сега в Монтана за пряк контакт и засягане на интерес, от кметска управа до много граждани на Монтана с решението да се прочисти града от незаконните постройки и гаражи . На пук на моите очаквания за масови недоволства се получи точно обратното. С извозването на десетки тонове боклуци покрай тези гаражи , хем се получиха повече място за гариране , хем светлина озари пред блоковото пространство и се случи одобрение на гражданите . Наред с зелените паркове и „прочистването“ на Монтана , града ни доби друг вид и не случайно взе 8 място в класирането за доброжелателен град за живеене сред областните градове в страната
С всеки следващ видеоклип като започна от ранна пролет , одобрението от видяното в клипа се увеличаваше и едновременно с това се гледаше от все повече хора . Реагираха и критиците , които според мен са също необходими , всеки има право да изрази мнение и позиция по видяното , стига да е основателно и не цензурно. Имало е моменти – клипове без критични коментари , което ме дразнеше и недоволствах ,че няма бунтари . В нашия град трябва да има силно гражданско общество и бунтари радетели на правдата и истината. Така обществото ще оценява еднакво и „лошото“ и „доброто“ направено от управляващите. И нека ми повярват Монтанчани , на всеки брифинг вече журналисти прибавят в списък до кмета за дребни проблеми от сигнали на граждани по место живеене . Това е новата придобивка към подобряване живота в Монтана и доказателство за прогресивно социално и човешко начинание в полза на града и хората.
Съдейки по одобренията на видяното в клиповете и прогресивното покачване от началото на 2020 г. до сега , и понижаването на не одобряването с коментари , или емотикони явно рейтинга на цялостното управление на кмета Златко Живков и Общинския съвет с председател инж. Иво Иванов е повдигнато чувствително .
От преглежданията на над 242 080 хил. / средно преглеждания по 3 560 на клип /потребители са приветствали видяното с одобрение / вдигана на палец нагоре – 56 страници средно по 12 одобрения на страница = 672 одобрения и по 68 клипа за периода = 45 696 хил. за тези 68 видеоклипа. И предимно с негативни реакции , или изразено недоволство , или отрицателен емотикон са показали 272 неодобрения за тези 68 видеоклипа . И ако се върнем на изборна позиция през ноември 2019 г. и съпоставим одобрението на тогавашни клипове и одобрение и критичност ще се получи разлика от 12 % . Като ги прибавим към началните 71 % се получава ,че в края на 2020 г рейтинга на цялостното управление в Община Монтана с кмет Златко Живков и председател на Общински съвет инж. Иво Иванов е с рейтинг 83 %. И да се застраховам от пасивни неодобряващи управлението и им сложим 10 % , и неутрални , не интересуващи се от нищо 7%, то реалността от работата и постигането на социалната дейност / грижа за бедните/ и благоустрояването на Монтана са видим и неоспорван факт. Кмета ни и председателя на Общинския съвет със своята опитност , авторитет и планова стратегия тепърва ще подобряват инфраструктурата и живота в Монтана.
Уважаеми приятели ! Това е моята статистика от „показаното“ и „видяното“ нямам претенция към недоверието ви , или критичността в коментарите ви , просто изказах позиция като гражданин, и мой си анализ за това което е направено за една година в Монтана. Пожелавам на Общинското ръководство и на всички хора от Община Монтана здраве , успехи и надежда за по сигурен и смислен живот през 2021 година .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *