СТИГА МРЪНКАНЕ

Стига мрънкане!

Както се казва, изборите вече чукат на вратата. Обаче не ви ли се струва, че БСП нещо се е снишила, мълчи. Ако случайно реши да каже нещо, не го казва ясно, а мрънка.

А опонентите и конкурентите действат без свян и задръжки. Дядо Добри целуна ръката на Николай Бареков. Бареков му върна жеста. Ще кажете, че това е чист популизъм. Така е, но този жест прави впечатление. Пред избори сме, сега е моментът да изберем за кого ще дадем гласа си. А да целунеш ръка на 100-годишен старец, дарил 37 хиляди лева и цялото си имущество на църквата, е впечатляващо. Не казваме, че БСП е трябвало първа да се сети и да прати някой да целуне ръката на дядо Добри. Не. Има и друг вид впечатляващи жестове. Въпросът е, че БСП не ги прави.
Бареков отиде и при миньорите от Бобов дол. Ще кажете, че това е демоде, така се е правело по времето на соца. Да, ама на миньорите им хареса. Важен е жестът. Не казваме, че БСП е трябвало да се сети първа и да прати хора при миньорите от Бобов дол. Не. Миньори има и в други краища на страната, а цяла България е бъкана от социални групи с много по-тежки проблеми от тези на миньорите. Над 80% от българите попадат в графата „бедни“. Ноторно известно е, че бедните са леви. Какво прави лявата партия, за да привлече повече от тези лявомислещи хора? Нищо. Вместо да отиде при колкото се може повече от тях с ясна позиция, лявата партия мрънка.
Ами какво да кажем за позицията за Русия? Лидерът на АБВ Георги Първанов поиска сваляне на санкциите срещу Русия и свиква форум по въпроса. А БСП? Дори и твърдият й електорат бе, меко казано, объркан от мъглявата декларация и липсата на ясна позиция на партията, не само на отделни нейни представители. При това се знае и точно каква позиция очаква електоратът.
Единственото ясно заявено нещо бе заканата на Мая Манолова, че ако чистката в държавната администрация продължава, БСП ще организира протести. Чистката продължава, протести няма. Хората вече се питат има ли потенциал БСП да организира протести? БСП вече мълчи.
Стига мълчание! Така избиратели не се печелят, отблъскват се.

Наталия Гергова

/вестник ДУМА/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *