Съвестта ми не позволява да гледам как левицата бива използвана.

125 години след началото. 125 години строим България. 125 години борби на хиляди хора, дали живота си, младостта си, труда си на идеала – солидарност, справедливост, равенство и свобода” Това са думи на лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа. Тя подчерта, че свободата започва тогава, когато се изрича истината. Аз бих допълнил: справедливостта също се нуждае от истината, която всъщност е част от идеологията на една лява партия. Много хубави думи и фрази бяха изговорени, които радваха и даваха надежда ,че БСП най-после се е „приземил“ при електората си. Нали все пак беше празник на социалистите и всичко изказано е повече от хубаво, което може да вдъхне доверие в новото ръководство на БСП. Как ми се иска всичко да е точно така и действително да се променят нещата в партията. Най-големия дефицит в БСП е доверието , което лесно се губи и много трудно се възтановява. И ако трябва да продължа с истината , то не мога да подмина въпреки празника някои неща ,които са от голямо значение за тези хубави слова изказани от лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа. БСП е наша партия – на честните социалисти и обикновените бедни хора и разбера се на всички , които могат да осъзнават житейската необходимост от социална справедливост в обществото в което живеем. Ние искаме идеи, ние искаме левицата да следва своя път, който изисква санитарна чистота на идейния път, трайно придържане към левия курс и никаква задкулисни договорки с АБВ, ГЕРБ, защото Това води до моментална смърт в лявото пространство. Не мога по друг начин да се изразя. Не мога да гледам как някой насилва онези идеи, които са платени с кръвта на толкова много хора. Аз казвам моята истина и тревога за съдбата на БСП и съдбата на България.
Не съм дал и повече от половината от живота си, за да се откажа от битката за справедливост, идеен дух на БСП и да гледам как някакви хора трансформират Партията в ЕООД. Битката, която трябва водим, не е за този или онзи президент, а за това БСП да има бъдеще, да се отърве от паяжините на интригите и зависимостите, а така също и на Г. Първанов, които се стреми да се намести отново със своята предателска дружина в БСП. Скъсванете с АБВ ,трябва да стане демонстративно и веднага ! БСП трябва да бъде достойна формация с автентични цели и идеи, да укрепи структорите си по места и върне доверието на хората в идеята , морала , солидарността и човечност. Толкова много работа и то отговорна има БСП ,че мисълта и за власт не е първа необходимост за Партията.
„Дошло е време да поведем хората и да се опълчим срещу правителството на Бойко Борисов, което руши държавността, нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица”- цитира Нинова. Вярно е ! Но е и вярно ,че може отново да ви отсвирят красивите платени протесъри и отново да падате на дъното. Успешно ни манипулирахте и сега ни използвате с „допитването“. Лесно е да се отлъгвате на нас за вашите задкулистни схеми за власт и властови позиции. Но това допълнително внушава недоверие към новото ръководство на партията. Бъдещето на БСП е заложено на карти от ръководството в този прокълнат политически покер, който се разиграва от милионерите в БСП. И голяма е вероятноста обикновените социалисти, да бъдем прецакани абсолютно и завинаги! От нас днес зависи да спрем този мрачен процес! Иначе на „Бузлуджа е тихо и нормално“…. е казал някога генерал Радецки на руското командване
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *