С ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ДОКЛАДНА

ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ДОКЛАДНА

Човек, които няма идеали, където отсъства духовна визия, където няма хоризонт идеала към бъдещето, а душата е продадена на безценица и маньосана от неолибералните „ценности“ и комерсиални интереси. Е човек без душа и сърце.Сигурно това са причините на г-жа Камелия Трифонова председател на Общ. Съвет на БСП Монтана да откаже да внесе като Общински съветник в местния Монтански парламент докладна на съдебно решение за възстановяване на паметник на „Септ. въстание“ на Чернила съборен незаконно. Каква нагла и жалка постъпка от един председател на такава голяма организация на БСП, граничеща с престъпност спрямо нашите предци, проливали кръвта си там, където са и гробовете им . /Докладната е внесена от д-р Антов – от гражданска квота на монтански граждани / Всеки нормален социалист би изпитвал срам от постъпката си. Всеки може да има всякакви идеи и възгледи и всеки свободно да си ги изразява. В БСП това е безкрайна практика. Но да стигнеш до това да нехаеш, де факто да съдействаш изтриването на историческата памет в родния си край е направо кощунство. И да споменаваш непрекъснато „Нашата Партия“, „Нашата Партия“ си е направо жалко лицемерие. Това сте вие г-жо Трифонова. Всичкото е точно така и трябва да го знаят всички граждани от Монтана, защото това е част от историята на родния ни град, която вие не уважихте и не зачетохте. Позор за един социалист, / ако е наистина такъв/ Не ! Не! Не! Няма да критикувам повече, аз лошо критикувам, а тук днес са хора с различни политически възгледи, които биха преклонили глава пред 680 жертви в това Първо антифашистко въстание в Европа с което се гордеят Монтанчани и с това зачитат историята на Монтана. Ще продължа с мое лично мнение, което ме развълнува от постъпката на г-жа Камелия Трифонова.
Не желая да живея във време в което всичко е лъжа както сега – лъжат ме ,че БСП е лява Партия, а е пълна с капиталисти, които манипулират и нагло използват БСП. Лъжат ме че съм свободен и мога да се реализирам в България, лъжат ме че всичко в България е окей, а всъщност с живота ми разполагат няколко простака които си нямат халхабер от нищо, а само от крадене и продаване на националния капитал. До кога трябва да мълчим и чакаме ? Колко години ? Или като г-н Кирил Добрев трябва да чакаме повече от две години ,за да се махне М. Михов, а ние ще чакаме да се махне Камелия Трифонова. Но дотогава ще трябва да търпим всички бездария на света, които получиха шанса да бъдат медийните и местни величия като Атанас Костадинов и ред други, все герои на новите времена.
Интересно ми е мнението и становището на Националният Съвет на БСП и лично на г-жа Нинова как би коментирала тази постъпка на един председател на Общинска Партиина Организация на Областен град.
Настанал е момента всеки да преосмисли нещата и сам да събуди националната си гордост и идентичност. Ако ние се обърнем към своята вяра и своята история и съзрем историческата си памет, ако помислим за децата си и има кой да пръска искри на правдива истина и надежди, ние много скоро можем да преодолеем алергичната апатия за добро бъдеще . Трябва Европа и янките да разбере , че ние едва ли ще търпим отново да сме нация, която да бъде робска. Ние сами трябва да си помогнем . Друг никой няма да ни помогне . Вижте историята . Кога Европа ни е помогнала истински?! НАШАТА МЕСТНА ПАРТИЙНА МОНТАНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ТРЯБВА ДА СИ ОТВОЮВА И ВЪЗСТАНОВИ  ИДЕАЛА, ЗА КОИТО СА УМИРАЛИ СЕПТЕМВРИЙЦИ. А такива като Трифонова просто ще си отидат някъде в битието незапомнени. „Какво значи тук някаква си личност“- влюбена в себе си и незачитана !???
Историята ни ще признае някога нашата инициатива да опазваме историческата памет на Монтана и ще учи поколенията след нас как сами да организират и защитават жизнените си интереси. Тогава вече с гордост ще се казва , че сме нация.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *