С ОМРАЗА И КРЯСЪЦИ ПРОМЯНА НЕ СЕ ПРАВИ.

С ОМРАЗА И КРЯСЪЦИ ПРОМЯНА НЕ СЕ ПРАВИ.

В днешното време на духовна стагнация много малко авторитети на обществото или отсъстват, или са потънали в своите лични трагедии и за това трудно се забелязват в обществото. И това е големият въпрос, който впечатлява – къде е интелекта, защо се стопи в неолибералната мъглата и се приравни с посредствеността ? Днес наблюдавам тези хора и се чудя до къде се стигна, каква беше тази отрова, която отрови морала , честта и достойнството на човека.
Винаги се случва така, че се намират хора, които са си въобразяват, че техните правила могат наистина да бъдат правила за всички.
Учудвам се как животът ни се превърна в ад от безскрупулните безобразия в това разбито общество, в един свят в състояние на лъжи и манипулации. Ама ние всичките сме българи, живеем заедно на едно прекрасно място наречено България. Кое и какво ни накара да се променим и застанем с презрение и толкова простотия и жестока злоба един срещу друг?
Липсата на перспектива в България отблъсква. Създава се условия за огромната междучовешка агресия, стигаща на моменти до ненавист и глупост. Странно е как ограничените хора имат неограничено самочувствие ! Допуснахме да ни разделят. Допуснахме да ни владеят. Допуснахме да ни отнемат вярата, да омърсят идеите ни. НИЕ допуснахме всичко това. Объркани , изоставени, излъгани замлъкнахме в очакване на края ни. Остана ни бурята в душата и в купом предадохме,продадохме и душите си. Остана ни само кръста на рамото, които трябва да носим до края си. ?Отнесени от течението на простотията и безвремието, забравяме, че имаме морал ,достойнство и чест на българи построили нова България.
Това видях в клуба на пенсионера в Монтана. Решили да сменяват председателката на клуба с омраза , злъч и крясъци, за да угодят на силните на деня. На тези най-арогантните, безскрупулни, жестоки същества, които нямат право да се наричат българи. Те вярват, че са господари на живота ни. Разлагането на техния морал зарази нашето бъдеще. Всичко се купува – дипломи, шофьорски книжки, пост, дела, нечия съдба. Превърнахме се в държавата на алъш вериш. Държавата, която превърна в достойнство наглостта, лъжата, кражбите, политическото лицемерие и безсрамие. Насърчиха гражданите да се възхищават на посредствеността, на идеята, че е модерно да си глупав, вулгарен и груб. И цялата тази канонада от крясъци, неприлични реплики и простотии се срина и се задейства вселенски закон – „Доброто е винаги по силно и голямо от злото и неправдата“ Не успяха ! Преврата се провали. Савка Христова отново я избраха за Председател на пенсионерски клуб Монтана.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *