С ТАЗИ ПОЛИТИКА И С КАДРИТЕ СИ БСП Е ОБРЕЧЕНА ДА ГУБИ ИЗБОРИ

С ТАЗИ ПОЛИТИКА И С КАДРИТЕ СИ БСП Е ОБРЕЧЕНА ДА ГУБИ ИЗБОРИ

Като, че ли всичко вече притихва. Нещата ще си отидат по местата и всичко ще се продължи така като си беше преди изборите и конгреса. Притихва и при нас в Монтана, но като че ли изкопа между нас си остана. Мисля, че е излишно да коментирам и анализирам изборите и конгреса. Достатъчно коментари и анализи чухме, за да повтаряме познати вече неща. Но нещо ново впечатли на този конгрес, ако изобщо мога да го определя като смислен конгрес. Допусна се директно отричане правото на всеки един социалист да има мнение, което да може да защити мнението си , или своя позиция към политиката и ръководството на Партията. Я.Стоилов дори показа, че не може да ръководи заседание. Явно не желаеше да усмири и вразуми агитката на Добрев от края на залата, които бяха сбъркали конгресното заседание с футболен мач и крещяха и пропяваха! Но нека знаем и бъдем запознати с класическия политически трик, които е патент на Б. Борисов, но бе приложен и от К. Нинова. Даа ! Доста ефектен, но реализиран без никакви притеснения, открито, без срам и …. вече стана запазена марка и на БСП. За какво иде дума : Подаваш оставка и централата / Кирил Добрев / нарежда на феодализираните Общински Организации – “ Никаква Оставка“ и нещата се получават . Добре позната маневра. Ама тия кадри сме ги виждали при Б. Борисов. При него докараха тир с прасета на протест. А при Нинова, Добрев докара бусове с платени цигани. Тя просто ползва опита на Борисов.
С една дума : Нинова подаде оставка, за да й кажат: „Не, майчице, не ни оставяй“! Но кои го казаха ? Или кои ги уведомиха , че ще се пратят декларации до Позитано ? Трудно е да се прецени, колко бяха съгласни с „наредбата “ на Кирил Добрев ?!
Нинова оглавява „идейна“ общност от мераклии втурнали се капиталистчета да стават и накрая се самовлюбиха в себе си до толкова, че започнаха да се изживяват като богоизбрани и бъдещи властници на бъдещето. Не съм изненадан колко много глупави и заблудени хора има в нашата България. Никой не може да спаси българина от акъла му. Но пък до такава манипулация и принуда да се упражнява към тия възрастни и бедни социалисти от тези капиталисти-социалисти е невиждана наглост.
С тази политика и с кадрите си БСП е обречена да губи избори. Защото е затворена в твърдия си електорат. Тя няма кадри, които да убедят електората, че Партията е тази , която ще защитава интересите им и може да възстанови икономиката и спаси България. В този си вид БСП не може да спечели национални избори за много години напред. Ако не се променят коренно нещата в Партията , ще се затъне в братоубийствени войни или ще се закотвят като вечната опозиция. Високомерната и скандалджийската политика не е печеливша. Не може да се върви от скандал до скандал. Недопустима глупост е да се смята за „враг“ който критикува ръководството. И тези „вражеските елементи“ с партиен билет трябва безжалостно да се разобличават като , „критикари“ и „кариеристи“. И за миг не трябва да се допуска, че са социалисти с мнение и позиция по политиката на лидерите от всички нива и Партията. Днес твърдо се определят като „вътрешна опозиция“. А се получи парадоксалното : същите тези „стратезите“ от „опозицията“ избра сегашното ръководство и беше така убедена и клеймяха всеки вътрешен или външен фактор, дръзнал да постави под съмнение техния избор и политиката, която Нинова олицетворява. Е … ??! Проблема им беше , че много я „разбират“ политиката, а неолибералната мъгла бързо ги отопи и приспа в розови сънища и когато се пробудиха се намериха в определеното им място на забравата. “ Храни куче да те лае“,казва народа. Ама нали Кирил Добрев две години чака да се махне М. Миков , за да определя политиките – феодлизиране и утвърждаване на бизнес климат за верните господа. Пасивността и безличното държание на така наречената „вътрешна опозиция“ доказа , че това не е никаква опозиция , а социалисти несъгласни с политиката и управлението на БСП , довело до загуба на избор, които можеше да се спечелят. Смешни и не верни са твърденията на Нинова за интелигенцията и младите, за които БСП все повече губи позиции, което би трябвало да е тревожен симптом за тях, но не смятам, че някой от тях, устремен в апетита си за власт, си дава сметка за тези процеси. Те не обичат да слушат чуждо мнение, защото смятат, че знаят всичко и всичко могат. Макар че цялостната история на прехода е показала, че нито могат да управляват добре, нито знаят как да правят политика. Тук е трудно да приема някой да ми опонира. Факти : За 30 г., абсолютни шампиони по всички негативни фактори , касаещи живота на българите. Какво направи БСП да подобри живота на българина и запази суверенитета на България ? Ашладиса се с ГЕРБ и ги подкрепихте в политиката им за безусловна подкрепа на НАТО и ЕС? Заговориха за европейските ценности, гарнирани с обилни лъжи и заблуда , че са лява Партия.
В последните дни се видя много явно, кой на какви позиции е, и колко струва. Това са полезни и хубави моменти в живота на всяка организация и кариерата на всеки лидер – видя се ясно предателите, приятелите, страхливци и смелчаци – бунтари.
Към днешна дата няма индикации, че политическата зрялост на К. Нинова може да обедини собствената си партия, която раздели и смрази до исторически нива !Много, много грешно е големите политически въпроси да се трансформират в междуличностни. А и моралният стожер Румен Овчаров, който явно е стратег за бъдещето на БСП, да заклеймява кой е фараон, кой е лош, кой е добър и да къдрува в Партията.
Моя протест не е само срещу Корнелия Нинова, а срещу цялото ръководство. Накрая :
Никой не може да ми отнеме правото да изразя мнение и позиция по въпроси на БСП и съдбата на България.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *