Театърът между ГЕРБ и РБ завърши с прегръдка

Театърът между ГЕРБ и РБ завърши с прегръдка

 

  • 0
  • 1

/Поглед.инфо/ Тайна среща между ГЕРБ и Реформаторския блок се проведе тази вечер в централата на партията на Бойко Борисов.

Не става въпрос за подписване на коалиционно споразумение, заяви Румяна Бъчварова, след като излезе от централата в НДК заедно с всички лидери на Реформаторския блок и кметът на Бургас Димитър Николов. На този етап изяснихме позициите си, поясни тя.

Бъчварова уточни, че след днешната среща РБ са сигурен партньор и са една крачка по-близо до коалиционно споразумение. Тя обясни още, че срещата е била закрита за медиите, защото е от работен характер. Това са партийни консултации, които от ГЕРБ смятат, че на този етап ще е по-добре да бъдат проведени по този начин.

Поканихме представителите от Реформаторския блок, тъй като имаме най-малко различия и проведохме разговори, който уточни позицията по въпроси, по които досега нямахме яснота, уточни Бъчварова.

В такъв политически блиц-формат ще проведем срещи и с останалите политически формации, които сме обявили. Вчера, след националния форум на ГЕРБ, лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че на втория кръг преговори партията ще води разговори с представители на БСП, Патриотичния фронт, Реформаторския блок и АБВ.

Постигнахме напредък. Разговорите ще продължат, каза Радан Кънев. Той отрече да са обсъждани персонални въпроси по отношение на бъдещ кабинет.

Радан Кънев допълни, че срещата е била по покана на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ също е присъствал на срещата. Ние ще изчакаме и консултациите с партии, към които ГЕРБ са поели ангажимент и ще започнем по-сериозни преговори, уточни Кънев.

Той каза, че е обсъждан вариант за мнозинство с Патриотичния фронт. Кънев отрече да е обсъждано правителство на малцинството. Правителство на малцинството е лош вариант. На срещата е била обсъдена възможността АБВ да подкрепя политики.

КОМЕНТАР :

Понеже властта… Ах! Властта!… Изкусителката власт!… Как примамливо ухае!… Как ги влече неудържимо!… И, запленени от фанфарите на властта, като едни набожни гимназистки отправят гореща молитва към Дева Мария: „Майко Божия, ти, която си заченала без да съгрешиш, помогни ни да съгрешим, без да заченем!”…

INTER

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *