ТЕАТЪРЪТ НА АБСУРДА – РИСКОВЕ ЗА ФИЗИЧЕСКО ОЦЕЛЯВАНЕ

ТЕАТЪРЪТ НА АБСУРДА – РИСКОВЕ ЗА ФИЗИЧЕСКО ОЦЕЛЯВАНЕ

Осъзнахме, че промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към така рекламирана „демокрация и пазарна икономика“ трудно се реализира и сбъдва, и все още будят повече тревога и разочерования, отколкото успокоение, да не споменавам и надежди.
„Необходимо е да търсим решения, адекватни на съвременните реалности. През последните години израснаха поколения, които не се вълнуват от стари идеологеми. Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи.“ – сподели президента Румен Радев
„Без теория ни очаква смърт, смърт!“ – пък го изказаше Сталин.
„Идеология“ , „теория“, днес в България ??? Къде ти ?! Нито има кой да ги създаде , нито имат интерес някои да ги наложат. В хаоса и непрекъснатите данъчни промени е по изгодно и доходоносно за управляващите като успоредно с това лесно могат да контролират и манипулират хората като електорална био маса.
Дълбоко вярвам и съм убеден , че историческото безвремие и колониалното робство в което е затънала България, може да бъде прекратено само със силата на изричаната непрекъснато истина, възтановяването на духновността и вслючването на кода за самосъхранение. Или и геостратегически сблъсък между САЩ и Русия и ново разпределение влиянието в света т.с нов световен ред.
Ние загубихме нравствеността си, а покрай нея се простихме и с независимостта. Едва ли има друга територия по света, намираща се в подобно странно положение – да бъде самопоробена от всички, които проявиха интереси към Българската държава. Да казват, че сме слаби и какви ли не , затова сме длъжни да бъдем покорни слуги. Впрочем, може ли да има бъдеще нещо, било индивидуална личност, било въобразена общност като българската, които непрекъснато ще се отричат от самите себе си?
Е , затова съм безкомпромисен към БСП. Няма да има прошка за нищо !
Те са основния виновник към колониалното заробване на България.
Да се поставяш в услуга на чужда държава и да пилееш националното богатство е престъпление. Но пък не е нормално случващото се да бъде възприемано от широката публика като нещо обичайно. И то отново има само вина БСП, защото мълчаха като затиснати и не разобличиха манипулантите на близкото историческо минало. Точно така ! Защото те нямат друга оценка , освен стойноста на парите. А човекът за тях е просто средство за получаване на вот на избори и на пари, нищо повече. Доста силно казано , но е самата истина.
Те искат да владеят всяка ситуация. Обкръжават се със слабохарактерни, но амбициозни хора, лесни за подчинение и контрол. Те са верни послушници, но са и също обречена жертва, но вярват , че някога ще топнат човки в хранилката на власт , влияние и пари.
И питам тези, които трета година се спотайват от както екипа на Нинова и Кирил Добрев властват, с какво защитиха и подобриха живота на обикновените българи ? И тези, които не се трогват, нито тревожат, че ръководството подменя БСП като история, идеология, същност и ценности; че превръща БСП в някаква друга партия – нелява, несоциалистическа. Пука им на така наречената „опозиция“ повече , от това, че не могат да се рециклират и върнат в управленсксите структури и отново да имат влияние в БСП. И тези , които им викат възрастните лидери от „опозицията“, те същите отгледаха милионерите и фараоните и успешно сътвориха управление в лява политическа формация съвместно да управляват социалисти и капиталисти . И благодарение на същите БСП е тежко деинтелектуализирана и деидеологизирана. В БСП властват истерия и реванш, разрушителни разделения, търсене на „врага с партиен билет” . Овластяване на безличията и саморазправа с личностите, триумф на политическата неграмотност над политическата реалистичност. Мачкай Корни ! /какъвто е случая с мен. С предложение на уж „опозицията“ Марин Маринов предложил да ме изключат от БСП , защото съм поканил кмета Живков да ни открие клуба „Борци за справедливост“/ Това е ярък признак на безпътица, на социалисти , които нямат реален лидер да ги отклони и се пренасочат от театъра на абсурда в някаква реалена лява истинска социалистическа формация. За това е необходимо решимост , убеденост и силно желание да запазиш чист идеала , за които са умириали милиони българи за справедливост и България. Такива дребни душици, чакащи нещо да се случи от „Позитано“ и се настанят отново в изгодни позиции, за да се доближат до влияние и….. още нещо . Повече от три години там всичко е безплодно и пагубно , но надеждата напуска последна, че нещо от някъде може да падне. / нямам предвид обикновените и честни социалисти , а бивши величия и лидери/. И толкова са омръзнали със своето бездарие публиката, вече дори не я разсмиват и забавляват. Те смятат себе си за елит, висше общество и бедните хора не са им интересни.
Има нещо доста интересно : Колкото и парадоксално да е , но пък е обяснимо , че хората отиват вдясно, естествено е – търсят стабилност. Нямат доверие в лявото. Мисленето от нивото на парите към нивото на духовност е блокиран за дълго време. Но тъй като те няма да получат стабилност отдясно, отново ще има разочарования, защото вече се разбира, че нищо не може да се получи от десницата. Доказателство : 30 години само надолу и упадък. Тогава на къде ?! Липсва ни идеология и теория. Повтарям отново и отново: имаме нужда от нова теория на обществото , за да се забави обезлюдяването и изчезването на България. Имаме и нужда от силно развито гражданско общество
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *