То бива , бива , лакомия, ама такова чудо , че да замириса и на корупция……

То бива , бива , лакомия, ама такова чудо , че да замириса и на корупция……

Историята ни сблъсква с извечната истина, че човек е създаден за да живее в
хармония с природните закони и в съзвучие с житейските правила и морални норми.
Винаги, когато простосмъртните политици започват да се изживяват като изключителни и
всемогъщи в края на краищата се формират в обществото като лицемери и измамници
Ако трябва да започнем тази много сериозна и отговорна тема за лицемерието и измамата, то дали трябва да премълчаваме и да бъдем толерантни към тези явления като явлението Камелия Трифонава – Председател на Общ. ръководство на БСП Монтана ??! Тя нахлу в БСП с измама в изборите за председател и го прие като начин за кариерно развитие и лично облагодетелствуване в партийната организация . И заедно с Атанас Костадинов и доверени послушници, под прякото покровителствуване на Кирил Добрев успяха да овладeят партията и я превърнаха в инкубатор на бизнес – социализма. С техните действия те ни демонстрираха нагло безочие и чувство на безнаказаност. И е очевидно и друго – те, бизнес – капиталистите успяха успешно да замитат следите на Уставни престъпления, с което Общинското ръководство на БСП Монтана нарита в ъгъла идеала, морала, солидарността, социалното неравенството, докато с благословията на Кирил Добрев финализира Феодализирането на цялата Общинска организация на БСП Монтана.
Но най-потресаващо е нашето мълчание. Страх. Егоизъм. Безразличие. Приемаме случващото се за нещо нормално.
За истините – които спестихме, добро не видяхме.
Объркани , изоставени, излъгани от собствените си лидери, прибрахме се по домовете и замлъкнахме в очакване на края ни. Остана ни бурята в душата.
А защо да не си кажем просто истината – за всичко онова за което се борим,
а смирено , продадохме и душите си, остана ни само кръста на рамото, които трябва да носим до края си. В живота няма неплатени сметки. Съдбата на нас определи друг да плати нашата сметка. Сметката ще ни я плащат нашите деца и внуци. Затова е толкова безпомощното страданието на душите ни. Затова и кръста си ,които носим сега е толкова тежък. Ние сме грешници пред нашите предци и родна България.
Госпожо Трифонова, Вие чувствате ли се грешница пред невръстните дечица и техните родители, на които снабдявате с плодове и зеленчуци. Крайно време е вече да осъзнаете госпожо ,че скрито – покрито трудно ще го бъде . Всичко знаем за вашия бизнес, знаем неща , които би погнусил всеки родител , ако стигне истината до него.
Схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ се финансират с подпомагане по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС и целят да предоставят здравословна храна на децата по време на учебния процес. През тази година подпомагане е осигурено за Цялата Област Монтана , от която вие доставяте по програмата „Училищен плод“ в няколко Общини в Област Монтана. При подадения сигнал от директорка на детска градина установих , че доставяте домати на цена 1 кг. – 3,07 лв с ДДС. При цена в зеленчуковата борса в Монтана 1 кг домати – 0,90 лв с ДДС.
Краставици доставяте за 1 кг. – 3,14 лв с ДДС. При цена на краставиците в зеленчуковата борса 1 кг – 1 лв с ДДС. Това заснех във фактурата , която Вие издавате на детските градини и сравних с фактури от цените на зеленчуковата борса в Монтана по същото време . Госпожо Трифонова , каквото и да направите, и документално да пригодите документите във ваш интерес както казваше великият поет Вапцаров – „Истината не може да се удави “ , още повече , че аз заснех и качеството на доматите ви и доматите от борсата доставени по същото време в Монтана. И като сравним и анализираме нещата излиза заглавието на статията – „То бива , бива , лакомия, ама такова чудо , че да замириса на корупция…….“ С доставката на зеленчуците попитах госпожите има ли освен фактура , други документи – Няма ! Беше отговора . Трябваше да има сертификат за годност и документ за произход. Къде са госпожо Трифонова !? Доставките на всеки доставчик да са на продукти, произведени от земеделски стопани, регистрирани по Наредба № 3 от 1999 г. Вашите домати от къде са ? А къде съхранявахте зеленчуците и плодовете преди да ги доставите на децата в гаража на ул. Църковна .№ 18 не е ли опасно там да бъдат облазени от мишки и плъхове.
Мисля за разумно „Фонд Земеделие“ да ревизира сключения договор с вас и разумното е някоя от Стоковите зеленчукови борси да снадбяват по тази програма „Училищен плод“ , защото имат добре регистрирана хладилна база с доказани сертификати за годност и документ за произход , които ще се контролира от Фонда да е само от български производители , да не тъпчем децата си с вностни ГМО та. Както е направено с „Училищно мляко“ , което е снадбявано директно от монтански производител „Войнов“ Така с получените икономии може да се подпомогнат децата на социално слабите семейства , или благоустроят градините и училищата. За отбелязване е ,че в Монтана е с най ниска такса в детска градина – дело на Община Монтана.
Трифонова, манипулираш и дезинформираш с политически и комерсиални цели цялата организация. Това ли ви беше социалната политика да поискате на сесия на Общ. Съвет Монтана да съкратят социално слаби Монтанчани от чистотата ?
Бесепарският, Монтански капитализъм в момента разгражда до кости самата партия. Вие не сте достойни да членувате в БСП, и не сте от нашата партия социалисти , вие господа сте изявени капиталисти и нищо друго не ги интересува , освен личните ви интереси и печалбите ви.
Ръководството, вече обезличено, с политическо високомерие и интриги, не иска да реагира на електоралното разкъсване в Монтана. Госпожо Трифонова , ако поне мъничко имате достойнство , морал и чест би следвало да си подадете оставка и да продължите да се занимавате с вашия си там бизнес, но да продължите в това състояние е направо подлост и гнусно лицемерие спрямо социалистите в Община Монтана.
Трудно е Монтанчани. Трудно е ! Ако има бунтари и истински социалисти да застанат смело и разобличат измамниците и лицемерите в партията , значи нещата ще си отидат на място. Хората ще ни повярват и ние ще отидем с чистите си посланията към тях и те ще ни приемат. Защото те имат отдавна нужда от такава партия наречена социалистическа.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *