ТРЪГНАХМЕ ЗА НЯКЪДЕ ВСИЧКИ КАТО ЗА СВАТБА , А СЕ ВЪРНАХМЕ ОТ ПОГРЕБЕНИЕ

 

Голяма част от българите все още не знаят, че от 32 години България и света живее в епохата на деградиращ стадий на капитализма известен с името неолиберализъм и назван с още имена: „глобализъм“, „корпоративен капитализъм“, „олигархичен капитализъм“. Но истинското име , т.е. същността на капитализма е „финансов капитализъм“. Защото каквото и да се прави – накрая са парите и нищо друго. Негов главен бог са парите и при него всичко са парите , дори и хората са пари . Всъщност ние живеем в един свят, където човекът е роб на парите. Той е роб повече от когато и да било. И така паричните знаци дават на банкнотите власт и сила. Парите се превръщат за повече от 90 % от хората в проклятие , зависимост , нещастие , а някъде и в робство. Това са причините за духовно и морално опустошение в душата на съвременния човек. Така собствениците на банковата система , които имат властта , правото и възможността да правят каквото си поискат в обществено – политическия живот в обществата. И какъв звук трябва да излезе от душата на обикновения човек, работник, служител , или безработен , ако реши да се изправи срещу тази невероятно мощна банкова система да търси социална справедливост ? Или застане между воюващите страни – Финансовия капитал и промишлено – индустриален капитал за определяне правилата на Нов световен ред. И го разберете когато финансовия капитал победи напълно ще си отдъхнем от вирусите , но населението няма да го има и ще останат към 1-2 милиарда роботизирани хора. Не човеци ! И какво да правим ? А , какво, да останем така смирени роби ?! Има ли смисъл да живеем тогава ? Къде сгрешихме ? Или ….. съдба ?!
Откакто ни сполетя демокрацията, в България стават страшни неща. Тръгнахме за някъде всички като за сватба , а се върнахме от погребение.
Само укоряването и осъзнаването на грешките поддържа все пак някакъв дух и поставя в непрекъсната неудовлетвореност народа в обществото.
Лошото е , че винаги се намират партийни лидери от политически формации , които саботират , или замитат „причини и грешки“ , ала не тези, които са реални, важни и които реално причиняват българските нещастия с единствената цел – интерес към власт – влияние и пари.
Нееее ! Не става да грабнеш пушката и в Балкана и да извикаш „Свобода , или смърт“. Беше това една време ! Идеолозите и анализаторите на капитала не са аматьори и не са от вчера.
Тяхната икономическа доктрина, крепителка на интересите на едрия финансов капитал и транснационалните компании, обхващаща всички сфери на живота и формира по друг начин ценностната система на индивида и обществото. Или по простичко казано – “ доброто е пред вас, бъдете смирени, че може и много лошо да стане , ние имаме смъртоносни вируси в нашите лаборатории“ . Едва ли днес човек би си помислил „да вземе пушката“.
Разбира се , че всичко това не е случайно, възникващо от само себе си заради несправедливостите в обществото и че недоволството умело , и с доза надежда е органично и политически грамотно обвързано.
И стигнахме до “ Трай коньо за зелена трева“, иначе камшика.
Стабилността е илюзия. Колелото на живота не спира да се върти. Никой не обича особено промените, но те са доказателство, че сме живи. Тия , които се считат и мислят , че са живи, значи трябва да носят и отговорности пред предците си и пред бъдещите поколения, така е устроен живота. Днес в момента това е война, битка за бъдещето ни и България.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *