ТРЪГНАХМЕ НИЕ С ЛЪЖАТА „ДЕМОКРАЦИЯ“ , А СЕ ОКАЗАХМЕ КОЛОНИАЛНИ РОБИ

ТРЪГНАХМЕ НИЕ С ЛЪЖАТА „ДЕМОКРАЦИЯ“ , А СЕ ОКАЗАХМЕ КОЛОНИАЛНИ РОБИ
===========================================
Живота не е само привилегии и удоволствия за някои , а и отговорност , стига да има кои да я потърси. Ние обикновените хора трябва да търсим отговорност от виновните
………………………………………………………………………………………………………………………..
Все по – често в писанията си забелязвам , че реагирам негативно против политическите партии. Разбира се , че имам основание да бъда критичен и негативно настроен към политическите формирования. 32 години ни управляват политически партии. И какво се случи с България ? Катастрофа ! И за България и за нас българите. Непрекъснати лъжи , манипулации за розово бъдеще , то НАТО , то ЕС , то европейски фондове , но само за асфалт и какви ли не тъпотии , но не и за заводи и промишлени предприятия. И накрая се оказахме колониални роби . За всичкото това има виновни ! Не бива да забравяме , че не зависеше от нас българите за загубата от студената война и новото геостратегическо подреждане заедно с източните европейски страни попаднахме в купом под американско влияние и зависимост като победени. Всяка страна тръгна по своя път да реставрира капитализъм. Тръгнахме и ние с лъжа за демокрация. И понеже държавата като гарант на прехода, като гарант на икономическите свободи , не във всички посткомунистическите държави бе напълно заличена. Но БКП /БСП по време на социализма партията беше държавата, и превърнаха държавата в плашило, което беше наритана и изметена в ъгъла на не значението. Стана като във филмите на ужаса . Разрушиха всичко , което им попадне , или трябваше да го закупят за левче , или продадат на скраб. – „Още един хубав ден за българската демокрация “ провикваше се един тиквеник от НС . Земеделие , армия , заводи , образование, здравеопазване , пазари всичко се разпродаваше и унищожаваше. Целеха се в социалистическото строителство , но унищожиха България.
Да се върнем на вината ! Основен виновник да не запазим държавността е БСП.
Защо е толкова важна държавата за нас ? Защото абдикирането на държавата води до крах на общата ни действителност и пълна разруха в социалното устройство и държавни механизми за опазване териториалната цялост на страната.. Да не говорим, че за да се изведе една икономика на нова технологична траектория е нужен мощен тласък, който може само държавата да обезпечи като стимулира пазарните активности в определена посока. И се получава : у нас не само няма стратегическо планиране на икономическите отрасли, но има пълен отказ да се мисли за общия национален интерес. Корумпираната и невежа държава е по-лоша и от дивия капитализъм.
Даа ! Това е най-голямата вина на БСП . Втурнаха се като изгладнели чакали капиталисти да стават. Забравиха за идеала, за класовата борба и трудовите хора . Не ги интересуваше вече и България.
Има и едно още по лошо : За голямо съжаление новия парламент ще бъде конструиран с болшинство десни депутати , послушници и зависими от техните лидери и уж леви депутати захранени с либерални ценности. Цялостната политика на парламента ще отразява интересите на господарите ни и за нас ще останат мижави морковчета и бонбонки залъгалки. Така ли е г-жо Нинова ? Така ли е господа страхливи ветерани социалисти и вие там от някакви леви движения ? Мрънкате и недоволствате , че сте никъде. Не смеете да излезете срещу Нинова и се разберете по мъжки ?!.
Ще ви видим на конгреса !? Има ли възможност да се измъкнем от смъртоносния капан на Вашингтон и Брюксел ? Трябва незабавно да инициира референдум за членството в ЕС и НАТО. Нормализацията на отношенията ни с Руската федерация може да стане буквално за един ден. А икономиката ни да излезе от колапса и с помощта на необятния руски пазар да почне да се развива с бързи темпове. За това трябва да има осъзнати силни Граждански Сдружения, които да имат гражданското участие в процеса на вземане на решения и контрол, а не само участието в избори. Нямаме никакъв шанс да се надяваме на политическите партии , че са готови и способни да спасят нас и България.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *