Ужасяващ сблъсък на интереси в залата на х. „Огоста “ между протестиращи Монтански граждани и собствениците на фирма „Огоста“2017

Ужасяващ сблъсък на интереси в залата на х. „Огоста “ между протестиращи Монтански граждани и собствениците на фирма „Огоста“2017

Въстанали граждани освободени от страха решили да спрат това безумие да бъде инсталирана ИНСИНЕРАТОР ЗА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ в Монтана . На днешното ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ в хотел “ Огоста“ гражданите, почти не дадоха възможност да бъде „обсъждана “ наглостта на частната фирма , решила че в Монтана има шанс и възможност да печели пари за сметка на здравето на Монтанските граждани.
Вече съм убеден , че това няма как да се случи. Нито един Монтанчанин няма да е съгласен да му бъде отровен въздуха и увреди индиректно имунната система и генетиката на него и децата му .Това не трябва да го допускаме с цената и на гражданско неподчинение. Изгониха децата ни в чужбина , а останалите тук в Монтана искат да ги отровят и нито един млад човек от където и да е няма да се засели в един отровен град. С една дума с тази инсталация ние погребваме собствения си град. Категорично трябва да дадем отпор , без никакви уговорки , договорки , условия за инсталирането на „инсиниратора за отпадъци“. Трябва да прозрем ,че срещу Монтанските граждани се извършва престъпление. И ако трябва да накажем престъпниците , които са уверени , че ще успеят да инсталират това съоръжение напук на нас гражданите . Наглостта им достигна до заплахи за саморазправа срещу гражданка , което беше върха на наглостта . Ние „Борците за справедливост“ няма да отстъпим и ще защитаваме достойнството на всички Монтански граждани да имат възможност на чист въздух и достоен живот.
Следващия решителен протест ще бъде пред РИОСВ. Ако не се подпише от шефа им Любомир Иванов няма да има инсталиране , ако подпише моментално трябва да си подаде оставка .
Необходимостта от Гражданско общество е все по очевидно, поради факта , че в
момента липсва очертано ляво политическо формирование , което да представлява и закриля обикновените и трудовите хора в Монтана. Останахме ние гражданите , които трябва сами да си решим проблема.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *