Уникален политически спектакъл

Уникален политически спектакъл

Свидетели сме на уникален политически спектакъл. Съответно в него главния герой е премиера с няколко менискуси , отразяван от собствените си медии непрекъснато , които прекъсват всякакви предавания , за да покажат любимия актьор по войнишки сини гащи , даващ указания как е по добър от самия доказал се безпорно шоумен Слави Трифонов с анализиращи прогнози за отговорност на всички политически формации влезли в парламента. В спектакъла е и Корнелия Нинова – БСП , играеща в помощна роля на ГЕРБ. Затова само с тия две партии, плюс редовната корпоративна ДПС са класирани за “ЗЛАТНИЯ СКУНКС”- Напълно заслужили изолацията си от протестните партии. С една дума : да се ненагледаш на уникален политически спектакъл още от първия ден на новия парламент. Уж , всички са на ясно и не се оспорва желанието да се създаде правителство , но … не се получава явно . Надеждата да се опитват да пробутат горещия картоф по съставяне на кабинет на „Има такъв народ“ бяха в Слави Трифонов , но Трифонов е на ясно , че всичките „поддръжници“ с удоволствие ще го унищожават.
И накрая политическия спектакъл излиза , че е с тъжен край. Защото сме пред прага на нова класация на изборни артисти и спектакли . Но нека погледнем по сериозно към реалността на предполагаемата трета партия , която би получила мандата да състави правителство. БСП е възможно да получи поредния мандат. Трудно ми е да прогнозирам една неолиберална боржуазна партия с името на БСП. Корнелия Нинова , която идва от кадрите на СДС, но и цялата нейна гарнитура говори най-вече за власт , приоритетно оставане в НАТО и ЕС , прави още повече не предсказуемост за решението на Нинова .
Ръководните кръгове в БСП на национално и на местно ниво поддържат съмнителни връзки с ГЕРБ и обществено компрометирани лица. БСП дефакто подкрепя политики насочени против интересите на наемния труд и средните и бедните социални слоеве в интерес на големите олигархични кръгове. Това мишкуване на БСП беше разгадано от левите избиратели , които справедливо наказаха партията на Нинова с отказ от гласуване и от подкрепа на парламентарните избори.
Истината за разпада на БСП повече не може да се прикрива.
Интересно е в какво състояние ще бъде Нинова , ако президента Радев реши да даде на БСП да направи правителство ??!! Какво изкушение е само ? Има само един шанс да направи правителство – това е само с ГЕРБ . Но……. и с лафа да излезе – “ В името на националното спасение “ . Не съм сигурен , че може да излезе от „Позитано 20“. Тогава по разумно е заедно с Ромео да преглътнат заедно разочарованието и заминат за винаги в историческото небитие .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *