ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ЛИ НЕЩО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО СЛЕД НИЩОТО ?

ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ЛИ НЕЩО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО СЛЕД НИЩОТО ?

Свидетели сме на динамично политическо обнадеждение , че е възможно да настъпи нещо добро, което ще сложи край на упадъка, корупцията, похищението върху властта, прекъсване на източника, който опростачва до крайна степен българския общество , да се възстанови справедливост и надежди за достоен живот.
И на едно още сме свидетели : че терминът „преход“, който продължава да се насажда в нашите умове, всъщност се превежда най-вярно с израза „Трета национална катастрофа”. Да, българският „преход“ беше Трета национална катастрофа. Това ще проличава и доказва всеки ден от нашето ежедневие за безчинствата и масовия грабеж на дивия капитализъм , които беше съграден в България , за да „изчисти “ социализма.
Наблюдавахме в „прехода“ и политици , които се самозабравиха в арогантността, самоизтъкването, злобата, агресията и противопоставянето, което отврати хора.
Превърнаха политиката в шоу , властта – в далавера, защото в парламента блеснаха лакеи и търгаши, а не законотворци. Захвърлиха достойнството си и сринаха авторитета на държавата и се обособиха като колониални надзиратели .
Това можат да го направят само политически проститутки , готови на всичко , само да се доберат до власт – влияние и пари. Това им е цялата идеология. Това им е целият им жизнен интерес !
Усещате ли уважаеми приятели какво се случва в последните няколко дена ? Разбунен кошер от политически лидерчета и формации , които активно се предлагат на политическия пазар , за да се коалират и да могат по някакъв начин да постигнат мечтата си да са там на голямата хранилка . Всякакъв излишен коментар за каквото и да е е излишен. Това е голата истина господа . Вие не искате да изпуснете огромните облаги от парламентаризма. Интересното е , че сега ги няма политическите значими обществени цели, но го има ясно проявен нагон към властта на всяка цена. Пример : коалиране , обединение на „лъжепатриотите“ ! Това е големия напън за коалиция ! Тук отсъства отстояване на същностните доминиращи интереси на гласоподавателите, а интересите и властовите амбиции на лидерите на тези политически формации за власт и пари.
Какво става при левите политически формации ? Левите партии не могат и не трябва да отстъпват от интересите на хората на труда и т.н , но всъщност така ли е ?! Самоотлюспили се от БСП, напуснали поради незадоволени лидерски и властови амбиции на техните ръководители на АБВ, ПП „Движение 21“ и „Нормална държава“. Освен това общо между тия трите формации е идейната им социаллиберална политическа ориентация. Първанов – заговори за социал-либерализиране на БСП. А Дончева и Кадиев въведоха социал-либералния лозунг като кредо на техните партии: „Няма ляво, няма дясно“, използван от Блеър, Шрьодер, Макрон и др. европейски политици, който, преведен на разбираем език, означава – има само неолиберално дясно. Третото, което е общо за тези три ново коалиращи се с БСП политически субекти е продължителното доброволно и умишлено сътрудничество с ГЕРБ, особено, най-вече на АБВ. За какво повече да говорим ? Лъжата действително е неизмерима ! В ръководството на БСП доминират представителите на социаллибералното и неолибералното идейни направления. . Именно такава е едната от двете основи за новата „голяма лява коалиция“. Втората основа е стремеж към докопване на нови лица до облагите на властта в правителство и в Народно събрание, т.е. „няма ляво, няма дясно“ има само облага от властта. Ако беше наистина БСП Лява партия тя би се коалира и обединявала само с леви идейни и политически позиции и действително леви партии и организации.
Или : ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ЛИ НЕЩО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО СЛЕД НИЩОТО ? Едва ли !
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *