125 години от раждането на Христо Михайлов.

125 години от раждането на Христо Михайлов.

Епоха на красиви думи и заличавани на традиционни български и християнски традиции!
Епоха на бурни крясъци и манипулации от медиите и същевременно нулев резултат и опит да се обезличи истината от някогашната близка история на България.
Епоха на самочувствия за надменност и господство , без нито една реална дейност в полза на народа. А те милионерите ще ни напътстват и ще ни определят как да живеем в този прекрасен капиталистически строй, в тая прекрасна от много години мечтана за тях демокрация. Кой трябва да мразим и кой трябва да помним, да обичаме и на кои да бъдем предани ни определят колониалните надзиратели
За какво сме на този свят, ако се страхуваме от Събуждането ? Що за народ сме ?! Реалността е видима за всеки, който има ума и смелостта да вникне в настоящето, да си припомни миналото, той ще прозре и бъдещето.
Днес всичко това вълнува твърде малко хора у нас, но утре ще развълнува повече, а после – още повече. Ще се стигне и до бунт на „щастливите“ роби, те няма какво да губят , осеем жалкото си робство в колониалната страна. Днес се навършиха 125 години от раждането на един велик българин – Христо Михайлов.
Христо Михайлов е роден на 18 април 1893 г. в гр. Видин. При полицейска блокада на София през февруари 1944 г. след престрелка е тежко ранен, заловен и убит.
В град Монтана непосредствено до родната му къща е издигнат паметник на Христо Михайлов Попов. Той е политически и военен деец на БРП. Участник и ръководител на комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война. Командир на Народоосвободителната въстаническа армия (НОВА). Генерал-полковник (посмъртно). Брат на армейски генерал Иван Михайлов. Къщата му е музей, част от Регионален исторически музей Монтана.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *