5 ти ДЕН НА ПРОТЕСТИ В МОНТАНА

5 ти ДЕН НА ПРОТЕСТИ В МОНТАНА

Уважаеми Монтанчани ОЧАКВА НИ БИТКА ЗА ЗДРАВИЯТ РАЗУМ
Това, което е останало от Левски е идеология към свободата – вечната българска идеология. Може ли от нея да пламне искра и да подпали малкото огънче към свободата, което би трябвало да тлее във всеки един българин?
И веднага си задавам въпроса : възможно ли и да сме сравнявани с Левски и Ботев, след като сме тотално подвластни на психични окови на своето неолиберално съществуване днес. Едва ли … ! Живеем в друга епоха. Еволюционното развитие на човечеството ни постави в нови условия на живот и съществуване. Неолиберализмът, в които живеем днес е един от най-надеждните и успешно приложени механизми за притъпяване на конфликти, недоволствата, бунт , протести и революции.
Неолиберализмът успя да убеди всички, че вече не са необходими идеологиите и, че противоречията в обществото не са класови и политически. А в допълнение нека отбележа , че ги има и тия , определени от великия Ботев – мърши , които сумтяха и кършеха китки от домовете си и не знаят как да станат забележими, , та чрез социалните мрежи , се нахвърляха срещу протестиращите с обидни думи и упреци., а някой си пиеха кафето в близките питейни заведения. Простотията е по-коварна и от коронавируса. С нея можеш да се заразиш дори и през екрана на компютъра и започнеш да бълваш глупости и простотии. Винаги ги е имало предатели и мърши и те са навсякъде , където е имало разумни неща. Е, питам аз, как народе и кога ще станеш всеотдаен борец за суверинитета на България , кога ? Заради нашия мързел, търпения и пасивност, съчетано с робския ни страх. Отново питам КОГА ?
Ние губим нашата страна буквално пред очите си.
Не бива да имаме илюзии, че можем да отговорим на предизвикателствата, пред които сме поставени, ако не изведем на преден план въпросите за суверинитета на България. Стига са ни правили на идиоти и заблуждавали САЩ, НАТО и Европейският съюз, тия са наши цивилизационни врагове! Не за друго, а защото самата Западна католическо – протестантска цивилизация винаги е смятала Източната православна цивилизация за основен враг!… Българската ни простотия е очевидна – да смяташ, че ще станеш пълноправна част от цивилизация, която исторически те смята за враг си е чиста заблуда.
Много , много работа ги чака българите , които се захванаха с будителска дейност , които говорят на протестите истината за реалността в което живеем и много правилно са разбрали , колко е важно да си върнем държавата на българите .
Започнала е битката ЗА ЗДРАВИЯТ РАЗУМ. България ще пребъде! А нашето слънце изгрява винаги от изток.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *