ОЧАКВА НИ БИТКА ЗА ЗДРАВИЯТ РАЗУМ

ОЧАКВА НИ БИТКА ЗА ЗДРАВИЯТ РАЗУМ

Това, което е останало от Левски е идеология към свободата – вечната българска идеология. Може ли от нея да пламне искра и да подпали малкото огънче към свободата, което би трябвало да тлее във всеки един българин?
И веднага си задавам въпроса : възможно ли и да си сравняван с Левски и Ботев, след като си тотално подвластен на несъзнаваните психични окови на своето неолиберално съществуване днес , докато за Левски и Ботев на първо място стои свободата на Отечеството и готовността за личната саможертва в нейно име,/ което те го доказаха загивайки за свобода/? Възможно ли е да си едновременно с Левски, който Сам „се обещал на Отечеството си жертва за освобождението му“ или пък с Ботев, който „после Отечеството“ най-много обича жена и дете?!
Едва ли … ! Живеем в друга епоха. Еволюционното развитие на човечеството ни постави в нови условия на живот и съществуване.
Неолиберализмът, в които живеем днес е един от най-надеждните и успешно приложени механизми за притъпяване на конфликти, недоволствата, бунт и революции.
Неолиберализмът внуши на левите политически субекти, че те не
съществуват като класа в предишния си вид, защото са се преобразували в съсобственик на средствата за производство. Неолиберализмът успя да убеди всички, че вече не са необходими идеологиите и, че противоречията в обществото не са класови и политически.
И нека се върнем в Монтанските обществено – политически реалности. В Монтана е създадена и съществува вече Гражданска Организация ГОДИ / Гражданско Обединение за Демократични Инициативи/ с клуб „Борци за справедливост“. Този клуб подкрепя всеки справедлив протест в интерес на Монтанските граждани . Подкрепи медицинските сестри в Монтанската болница. На протеста излязоха само 4 сестри и останалите 17 бяха „Борци за справедливост“, заедно с ПП „Възраждане“. Лятото подкрепихме частните свиневъди и успяхме да спасим десетки прасета от ненужна смърт.. Бяха само свиневъди и „Борци за справедливост“. На последния протест за „Къде са парите и защо не се започна ремонта на язовир „Огоста“ „, които касаеше сигурността на Монтанските граждани и бъдещето на Монтана ги нямаше нито свиневъдите , нито мед. сестрите. Какво означава това ? Всеки се спасява поединично??! Това означава !
А в допълнение нека отбележа , че ги имаше и тия , определени от великия Ботев – мърши , които сумтяха и кършеха китки от домовете си и не знаят как да станат забележими, та чрез социалните мрежи , се нахвърляха срещу протестиращите с обидни думи и упреци.
Простотията е по-коварна и от коронавируса. С нея можеш да се заразиш дори и през екрана на компютъра и започнеш да бълваш глупости и простотии. След статията ми ще изпълзят , ще ги видите . Както винаги ги е имало – предатели и мърши са навсякъде , където е имало разумни неща. С болка и разочарование споделям разочарованието си от БСП ,в която протичат разрушителни процеси, на които трудно ще удържи, за да се съхрани целостта й. Феодализирането в Общинската Организация от Камелия Трифонова , Атанс Костадинов и Кирил Добрев почти унищожиха Градската Организация, вживели се до крайност в собствената си непогрешимост и в желанието си да използват партийните структури, а всъщност са политически неграмотни, неподготвени, но усъвършенствали се в комерсиалните си възможности . Далеч съм от мнението , че друга , освен БСП може, и има възможност да промени социалната обстановка на неравенство в България. Социалистите трябва сами да осъзнаят реалността в която живеят и членуват в БСП и се освободи от феодалите в БСП.. …. Тези процеси са навсякъде в България : Много протести , но малки, и на парчета. БСП проспива тези процеси и отива в определенията на Ботев.
Е, питам аз, как народе и кога ще станеш всеотдаен борец за суверинитета на България , кога ? Заради нашия мързел, търпения и пасивност, съчетано с робския ни страх.
И затова ние губим нашата страна буквално пред очите си.
Не бива да имаме илюзии, че можем да отговорим на предизвикателствата, пред които сме поставени, ако не изведем на преден план въпросите за суверинитета на България. Стига са ни правили на идиоти и заблуждавали
САЩ, НАТО и Европейският съюз са наши цивилизационни врагове! Не за друго, а защото самата Западна католическо – протестантска цивилизация винаги е смятала Източната православна цивилизация за основен враг!…
Българската ни простотия е очевидна – да смяташ, че ще станеш пълноправна част от цивилизация, която исторически те смята за враг си е чиста заблуда.
Спомняте си ,че имаше студена воина, капитализъм – социализъм. И един белязан предател реши войната без нито един изстрел. Усетихте го нали …. ние сме победените . Нашите солови протестчета трудно би ни решил проблема. Но все пак са доста възпитателно полезни за младите , останали в България , поне да се учат да защитават интересите си. Какво са 30 г. робство в сравнение с 200 г , 500 г и ние бедните мислим ,че можем хей така у скоре да бъдем отново държава. Много , много работа ги чака българите , които се захванаха с будителска дейност , които говорят истината за реалността в което живеем и много правилно са разбрали , колко е важно да си върнем държавата на българите .
Започнала е битката ЗА ЗДРАВИЯТ РАЗУМ. България ще пребъде! А нашето слънце изгрява винаги от изток.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *