6 ти ДЕН ПРОТЕСТИ В МОНТАНА

6 ти ДЕН ПРОТЕСТИ В МОНТАНА
Това ли е Българията, в която са строили и мечтали нашите бащи и деди ?

България е съсипана! Разбити са хиляди човешки животи. Заличени от лицата са още толкова усмивки. Прокудените от Родината са милиони. Загиваме като нация, заемащи първото място по смъртност в света и по бедност в Европейския съюз. Това ли е Българията, за която са мечтали нашите бащи и деди , такава – очукана, дрипава, разбита, ограбена, отровена, пресушена, изсмукана, обезлесена и пребетонирана?!
Да вярваме на управляващите ли ? На Бойко Борисов ? Като сутрин казва едно, на обяд друго, а вечерта трето. Купил си е медии, които са впрегнати да му лъскат образите, а в същото време да охулват и клеветят опонентите му. Не спазват законите и мерките, които са приели, а преследват и наказват хората. Борисов, държите се просташки и считате, че сте оригинални и по този начин се къпете в народната любов.
Запомнете го веднъж завинаги българският народ е търпелив, жаден за знания и стремеж към самоусъвършенстване, работлив, градивен, толерантен, твърд към предизвикателствата, които му сервира живота и винаги е намирал сили да ги преодолее. Когато е имало съвпадение и единомислие с водачите си той е побеждавал винаги, но когато е имало разминаване този народ е наказвал своите лидери.
Приятели, Вие решавате на кого да вярвате. Патриархът на българската литература Иван Вазов в „Под игото” ни закле да бъдем възторжени идеалисти, смели до безумство, влюбени в България до фанатизъм, честни до самопожертвувание. Ще бъдем ли такива, приятели? За да спасим България, за да просперира народът ни – да се изправим и те ще паднат! Задкулисните им пари, стаени в офшорните зони – засега около 4 900 сметки за около 50 милиарда, засечени от международното финансово наблюдение – показват, че българските „спестители“ са просто едни перфектни, категорични, моделирани новобуржоа, перфектни крадци и нищо повече.
Днес целият свят е спрял. Световната икономика не просто е спряла, тя бе умишлено съсипана. А пред България изведнъж наред с образа на Чумата , се изправи и озъбения призрак на държавния фалит. . .
Равносметката на актуализирания бюджет категорично чертае, че България е управлявана от корумпиран и мафиотизиран елит, който дори заплахата от ДЪРЖАВЕН ФАЛИТ И НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ не го стряска. И продължава да върши престъпления, задължавайки народа с още и още заеми… и го прави с едничката цел да си прибере печалбите от аферите, а държавните висши служители помагат – заради комисионите.
Най-ужасяващото е, че пропастта между корумпирания и мафиотизиран елит и обикновените български граждани зее със страшна сила.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *