75 ГОДИНИ ЛЕГЕНДАРНА ЕПОПЕЯ НА БОЛКА И ВЕЧНОСТ

75 ГОДИНИ ЛЕГЕНДАРНА ЕПОПЕЯ НА БОЛКА И ВЕЧНОСТ
Днес 26.06.2019 г.
Традиционно честване на легендарната битка на партизански отряд „Хр. Михайлов“ с полицията в местността „Балова шума“. И почитане паметта на загинали 3 партизани в това сражение.Достойни българи от нашия край дадоха живота си в битки срещу фашизма за нов, по добър живот и възможности да се реализират и живеят по смислен и добър живот децата им. Трябва да пазим своята памет от миналото и да го разберем наистина ,че трябва да си казваме истината за миналото ни ,за да бъдем силни в борбата си за бъдещето. Наистина живеем в сложно и трудно време , време неясно изпълнено с много неизвестности. Време е и ние да затвърдим нашия „цивилизационен избор” на позиция и избор от коя страна на барикадата ще бъдем. . Не се учудих, че цялото партийно ръководство на Общинска Партийна Организация Монтана липсва от това честване, заедно с двамата ни депутати Атанас Костадинов и Илиян Тимчев. Но пък присъстваха социалисти от Враца и Видин и съседни общини, а община Монтана с Камелия Трифонова сигурно са били за гъби. Какво недостойно поведение , граничещо с отвращение и…. малко съжаление към това ръководство – изпразнени от идейно съдържание – бедни душици, верни на лидерката Трифонова, готови да продават дори себе си. БСП Монтана е затънала в дребни политически мошеничества, лъжи и манипулации и илюзионистки тъпотии. Партията се превърна във фабрика за некадърен пиар и прави всичко напук на реалността и остана без идеи, без никакъв организационен партиен живот, тоест остана без бъдеще.
Но като че ли полъха на деградацията пристига директно от „Позитано“. Корнелия Нинова и Кирил Добрев с несръчните си игри на вътрешнопартийна демократичност събуди остри раздори след конгреса и с това утвърди феодалните Общински ЕООД та. Затова казах по горе,че „Не се учудих“, че Монтанските лидери няма да присъстват. Те си имат за кръстник Кирил Добрев и се знае ,че такива неща не ги интересуват вече, разни чествания и  възстановяване на историческата памет.
С една дума – те се движение без идеи на празни обороти. Идеите осигуряват на човека хоризонт за бъдещето и познание за историята. Без идеи съществуването е сведено от ден за ден. А ние сме тези ,които трябва да покажем на децата, че живеем в сложен свят, който не се нуждае от лицемерни препаски, а от извличане на поуки от миналото и формиране на реален, правилен мироглед. Днес фашистки елементи искат брутално да изтрият част от историята на България след 1944 г и да присъдят неверни исторически данни от победата над хитлерофашизма и строителството на Нова България.
Историческите събития довели до нов етап на развитие на Родината
А защо БСП се лишава от такова историческо доказано богатство на патриотизъм , национализъм и устремен порив към изграждане на справедлив социален живот в близкото минало и си мълча близо 30 г. Дори и днес ги няма лидерите и депутатите на Партията на такова свещенно място като „Балова шума“. Необясними неща се случват в БСП днес. Човек си задава въпроси : БСП чия партия, и на кои е партия е всъщност ? Отговорете си сами уважаеми социалисти.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ПАДНАЛИТЕ БЪЛГАРИ В БОРБАТА ЗА ПО СПРАВЕДЛИВ И ДОСТОЕН ЖИВОТ.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *