8 МАРТ : ПЕНСИОИНЕРСКИ КЛУБ МОНТАНА ПРАЗНУВА

8 МАРТ : Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. И този празник трябва да го има, защото жените преди нас заслужават нашата признателност. Онези жени, които са творили историята така, че ние днес да се радваме на това, което са постигнали – равнопоставено място в брака, равни права в деловата сфера и образованието, свободен избор на професия, право на равно заплащане, на привилегии, глас в обществото, който се чува и има тежест.
Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените.
ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ МОНТАНА ПРАЗНУВА 8 МАРТ. Гост на празника на клуба е кмета на Монтана г-н Златко Живков. Голямата признателност на пенсионерите към кмета, бе изразена с аплодисменти, за това че г-н Живков винаги е бил съпричастен към възрастните хора на Монтана. Няма такъв пенсионерски клуб в Северозапада, които да е така комплектован с всички необходимости , които правят клуба уютно място за развлечение, отдих и организационен пенсионерски живот. Всичкото това е благодарение на Община Монтана, която е осигурила добър приют на някогашните строители на град Монтана. Затова и клуба наброява 400 пенсионери, които изразяват своята благодарност към кмета на Община Монтана.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *