9 СЕПТЕМВРИ ОЛИЦЕТВОРИ СБЪДНАЛИТЕ НИ МЕЧТИ

9 СЕПТЕМВРИ ОЛИЦЕТВОРИ СБЪДНАЛИТЕ НИ МЕЧТИ
 
На 9 септември се навършват 74 години от най-противоречивата дата в най- новата история на България, която още продължава да разделя българското общество. Тази дата е свързана с коренна промяна – премахване на капиталистически строй и изграждането на едно по-справедливо социално общество. За други 9 септември е черна дата, кървав преврат, довел до ликвидирането на частната собственост, почернил живота на стотици, но пък вал възможност за справедлив живот на милиони българи и възможност България да се класира шеста по индустриално развитие и стандарт на живот в света. Оттогава до 10 ноември 1989 г. събитията на тази дата получават определението „социалистическа революция“, разбира се не без обективните обстоятелство на военните действия от втората световна война и червената армия от Съветска Русия.. След политическата промяна от 1989 г. събитието е определяно като „военен преврат“. Сигурно разбирате , че една диктатура не може да бъде сменена без някаква друга форма на диктатура, тъй като в едно общество трябва да са налице едни твърде дълбоки демократични традиции. „Трябва да видим и причините за процесите довели до многото негативни събития от насилия и др.от двете страни на датите в Новата история на България. Но въпреки всичко, никой не може да оспори нейния исторически преломен характер“.
Някои са тръгнали да подменят и замитат историческата памет на едно събитие , което безспорно е утвърдена част от историята ни. Не сънено това трудно ще се получи, защото фактите за подема в развитието на Българската държава са неоспоримо видими. Лошото е, че неоспоримо видимо е факта, че в БСП, Партията , която я считаме за наследник на БКП / Партия , която построй Нова България и беше истинска национална държава с истински суверенитет, достигнала недостижими до сега успехи в култура, образование , здравеопазване, строителство и т.н./ се намират и утвърждават все повече и повече, така наречени „бизнес социалисти“- надъхани с „евроантлантически ценности“ и по най безочлив начин започват да ни внушават, че те са вече силните на деня и трябва да се „отърсим“ от стари ненужни исторически дати , празници, свързани с исторически събития на България. Днешната дата 9 септември в Монтана е доказателство за това. Присъстваха пред паметника на Хр. Михайлов общо от над 700 социалисти /по данни на Камелия Трифонова/ 22 социалисти като само 4 от Общинския съвет – наброяващ 30 члена. Е, трудно ми е да изразя мнението си за организацията за празнуване на празника. Още по трудно ми е да се съглася , че двамата народни представители и цялата Общинска Организация на БСП Монтана не можаха да
съберат пари за един венец да положат в знак на признателност и поне малко признак на възпитание и човечност. Срамно е ! И обидно е, че позволяваме бизнес социалистите да ни мислят за идиоти! Това все пак е призив за внимание и отговорност . Ние сами си ги избрахме , т.с те сами си платиха за избирането си. Госпожо Камелия Трифонова с евтини трикове политика не се прави. Живота не е само привилегии и удоволствия, а и отговорност. Вие нямате ли капка отговорност пред паметта на хилядите убити, за да можете днес да си правите бизнес, заблуждавате бедните, възрастни пенсионери, да използвате гласа им за комерсиални цели. Къде сте днес на тази свещена дата за България. Знаят социалистите , знаят точно къде сте. Споделиха го пред паметника. Професионален и амбициозен отбор сме на „БСП за България“, каза водачът на листата Атанас Костадинов. Имаме волята, амбицията и знаем как да го постигнем, добави Костадинов някога. Да г-н Костадинов и ние знаем как постигнахте това да оглавите листата. Браво ! Бива ви ! Успешно осребрихте кацането си в Монтанския регион. Това вече всеки монтанчанин го знае бъдете сигурен. Бъдете сигурен и в това, че вече няма да кацате в Монтанско.
Овладяха партията и я превърнаха в инкубатор на бизнес социализма. Приемете реалностите уважаеми социалисти, с техните действия те ни казват именно това. И е очевидно и друго – те, бизнес социалистите ще се опитват да заметат следите на политическото престъпление, с което БСП нарита в ъгъла идеала, солидарността, социалната държава и неравенството като своя ценност. Става така , които има пари може да бъде господар, които няма – става зависим роб. Това е жестоката истина уважаеми социалисти! И още по жестокото и наглото е това, че те разчитат, именно нас и ще използват, нашия глас и нашата безизходица, непросветеност, породена от нищетата и беднотията.
Все още БСП е нашият представител , тя трябва да търси отговорности , а ние обикновените хора и социалисти трябва да търсим отговорност от БСП за извършена дейност като наш защитник и представител.
Госпожо, другарко Нинова чета и се възхищавам на огнените и правдиви слова. Вярвам Ви ! Но едно не ми е ясно: Не виждате ли , нямате ли информираност какво става по Общинските Организации в страната. Съдя по Монтанската Общинска Организация. Разкол, лъжа и заблуди , че това може да е Социалистическа Организация. Това си е чисто ЕООД с всичките му екстри
на нов съвременен Бизнес Социализъм. Не е възможно Госпожо, другарко Нинова да не сте информирани за тази новост изградена от Ат. Костадинов и негов екип заедно с Кирил Добрев, които си преследваше интересите, като слагаше дипломатично наморниците на местното ръководство, правейки го зависимо за бъдещи партийни начинания и процеси. Питам, това нов експеримент ли е в БСП и защо нищо не предприехте за една година по проблема ни в Монтана ? Или сте зависима от нещо , или участвате и Вие в експеримента. С какви очи ще гледате там , долу хората, след като имате намерение да отидете при тях ? Какво обяснение ще им дадете ? Това е моето мнение.
За истините – които спестявахме, добро не видяхме.
Госпожо, другарко Нинова ние сме объркани , изоставени, излъгани от собствените си лидери, прибрахме се по домовете и замлъкнахме в очакване на края ни. Остана ни само бурята в душите ни. А защо да не си кажем просто истината – за всичко онова за което се борихме,
и построеното от нас в купом го окрадоха. Продадохме и душите си, остана ни само кръста на рамото, които трябва да носим до края си. В живота няма неплатени сметки. Съдбата на нас определи друг да плати нашата сметка. Сметката ще ни я плащат нашите деца и внуци. Затова е толкова безпомощното страданието на душите ни. Затова и кръста си ,които носим сега е толкова тежък. Ние сме грешници пред нашите предци и родна България. Помислете Госпожо, другарко Нинова не носите ли ОТГОВОРНО ВИЕ двойно по тежък кръст на рамото си. ЗАТОВА СИ ОБИЧАМЕ НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ СОЦИАЛИСТИ ТОЗИ ПРАЗНИК , ЗАЩОТО ТОЙ СИ Е НАШ. ТОЙ ОЛИЦЕТВОРИ СБЪДНАЛИТЕ НИ МЕЧТИ.
Искам ми се това, което пиша да докосва, да разплаква, да запалва, да ядосва, да усмихва… да предизвиква мечти, копнежи, надежди… да ядосам роба и счупи веригите и си върне БЪЛГАРИЯ, такава каквато ни я предоставиха след 9 септември
 
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *