БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЖИВЕЯТ ВЪВ ВИРТУАЛЕН СВЯТ , КОИТО КОРЕННО СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ РЕАЛНОСТТА

БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЖИВЕЯТ ВЪВ ВИРТУАЛЕН СВЯТ , КОИТО КОРЕННО СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ РЕАЛНОСТТА

Да. Светът е голям. И в него има всичко. И то – по много.
Но, не можем повече да търпим лудите, нуждаем се от промяна тук и сега, защото иначе България може и да я няма!
А така казват тия, които ни правят на луди : „Днес, ако искаш да живееш спокойно, просто трябва да мълчиш – гласувай и…. тшът“, съгласяваш се с всичко което искаме ние .
Но…. знайте, ако някой тръгне да търси справедливост , да споменава някаква идея , или да си връща държавата на българите , моментално ще получава „ритник“, независимо къде и колко голям !
Независимо дали искаме или не, на планетата няма да остане само един световен лидер. Компромис между единия и другия свят не може и НЯМА да има. В това се корени конфликтът на нашето време. Все още не е ясно кой ще бъде победителят, но е ясно, че в тази битка никой човек няма да остане незасегнат. Днес всеки трябва да направи своя избор. Всеки от нас трябва да избере кой от двата свята да подкрепи и за какво бъдеще да се бори. Днес живеем във време без герои, без изявени политически лидери , в които няма кауза, няма морал и вдъхновение, няма идея за перспектива. Днес е модерно да отричаш всичко, свързано с миналото. Днес е модерно да се подчиняваш на силния на деня, на силния в Европа и в света. Днес няма много време за възвишени мисли. Днес, ако искаш да живееш спокойно, просто трябва да мълчиш. Въпреки , че българските управляващи живеят във виртуален свят, който коренно се различава от реалността.
Напредъкът в нашия свят ще е напредък към повече страдание , страх и несигурност.
Това ще е свят, в който населението на Земята ще е поставено под пълен контрол: хората ще са следени, подслушвани и наблюдавани по всевъзможни начини. Всички национални, културни, расови и други различия между тях ще бъдат заличени. Всичко човешко ще е прекършено безвъзвратно: 99% от хората на планетата ще бъдат сведени до животинските си функции. Досещате се , че такъв свят ще бъде изграден от англосаксонците , ако останат само те единствените лидeри в новия световен ред. Жестоко е нали ? Но като се замислих и …прецених, че всяко едно премълчаване на истини, не е по добро от това тя да се каже , все пак мъничко да има надежда и алтернатива за нещо обнадеждаващо и позитивно в бъдещето . Въпреки , че днес в България либералната върхушка си внуши и се активира от войната в Украйна позволяващи си да демонстрират невиждана наглост и простотия. Изявени и неприкрити , тия с „неолибаралните ценности“ пренебрегвайки всякакви етични и морални норми се надпреварваха да цапат с мърсотия националните паметници , държавното знаме и държавността . И колкото повече либералите се държат като сила, свикнала на безнаказаност, толкова по-силен протест ще назрява в сърцата на стотици и стотици българи.
Ясно е, че за да осъществи своите планове, класата на богатите не се нуждае нито от силна държава , нито от изявена лява политическа формация , а от световна диктатура. Затова, когато бедните протестират, те, от една страна, се борят за истинската социална справедливост , а от друга – запазват планетата от нов, пореден геноцид. Но за съжаление днес много българи не си задават въпроса -“ Защо Русия армия е в Украйна „. Те нямат нито информацията , нито им се дава възможност да размислят причините за тази война . Облъчването от почти всички медии и подкупени и платени политически ястреби денонощно ни „развяват“ украински знамена. Наглостта им стигна до това посланика на Украйна да ни заповяда да променим имената на улиците си и да определя къде да се развява националното им знаме . Що за наглост ?! Това е простомер ,който отчита простотията на управляващите . Явно в купом не може на един път да им измери простотията , та всеки ден продължава да се мери от изявени личности и политически формации, дори и в парламента.
Третата световна война тече в момента, тя е информационна война и битка за контрол над човешкото съзнание, което се оказва невероятно податливо на външни манипулации.
А отговорът е кратък и ясен и отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които САЩ дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС вече учредиха своя банка и свой валутен фонд. Това е истинската причина за войната , която организираха и финансираха янките с украинските неофашисти.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ВЪПРОС ИЗЦЯЛО ЗА ЛИДЕРИ
/ подхванах темата за ролята , отговорността и съдбата на БСП. Мисля , че е много сериозна тема /

В това време национални предатели и част от „политически елит” и явни престъпници заеха ролята на колониална администрация, претендиращи да се впишат в редиците на световния елит. Няма страна, която да може да съществува и да е устойчива без идеология: държавата – това е колективното ние, притежаващо повече или по-малко трайна идентичност. Доказано е, че идеите играят колосална роля в общественото развитие. За претворяването на идеите са нужни хора, които трябва да използват практическа сила”. С други думи, нужни са хора, които не само да формулират мисли и мечти, но и които да могат да ги реализират. Не е ли сега момента БСП да стабилизира структурите си и направи реформа. Няма ли способен хирург от тази партия който да изреже всичко гнило и да спаси от смърт тази партия и от буржоазна да я превърне истинска лява. Тя е необходима на обществото, на България и като опозиция и като управляваща, но като здрава и наистина лява партия, а не партия начело с буржоазни „капиталистчета”. Не бива да забравяме, че все пак политиката трябва да се гради върху презумпцията за перспектива за някакво добро бъдеще. Въпрос изцяло за лидерите! Лидерството е изкуство на комуникацията, на интелекта. И в крайна сметка: трябва да умееш да привличаш. Защото единственото определение за лидер е : този, който има последователи, а не този ,които умее да премахва враговете си. Лидерката Нинова умишлено позволи туморът на бизнес социализма да пусне разсейки в партията и нова вълна от алчни кариеристи да се намърдва по апетитните места, които да определят в бъдеще посоката на политика на Партията. Жалкото е ,че опитните ,с дълъг парламентарен стаж са вън от парламента. Те като, че ли се отдръпнаха и обидени от отношението към тях. Много тихо и плахо говорят за истинските нещата в партията, чакайки нещата да се случват по следващите и следващи избори. Грешка Господа! Много голяма грешка ! Чакате …… какво чакате ? Явно сте вече в историята.
Илия Миладинов