ВСИЧКО СЕ ЗАБЪРКА И ОБЪРКА – ТОТАЛНО !

===========================================
ВСИЧКО СЕ ЗАБЪРКА И ОБЪРКА – ТОТАЛНО !
===========================================
Нищо не ни остана освен да чакаме , ама какво ……
===========================================
А сега нещо по сериозно и отговорно :
Преди време бях писал, че ставаме свидетели на войнстваща и агресивна простотия и посредственост. Тия от Харвард и от ИТН по ярък демонстративен начин го доказват вече. Едните , тия от младите депутати от ПП наистина са за промяна и развитие на България. Но пък не съм сигурен за хърватските управленци дали нямат допълнителни ангажименти за чужди интереси. Докато тия от ИТН са много по прозрачни . Само като си представиш наперения със самочувствието на Наполеон г-н Балабанов и дребния Т. Йорданов и неговата арогантност към проф. Радулов и други , дори и към Ива Митева / председател на НС тогава /нещата са ясни . Доста неизяснени обвинения и твърдения , които ни напомнят за явни далавери за много пари. Разбира се , че и тук има достойни и честни хора , който не са измърсени с „депутатски апетити „. Това държание на атовете рефлектира и върху обикновения българин , а те винаги са били по-голямата част от населението и имат две качества – страхуват се и робуват. Страха е от неизвестното , какво ще се случи в близкото бъдеще ?! Днес съм убеден, че тия хора докато не си изпълнят ангажименти – обещанието от тия , които ги назначиха да управляват колониалната ни държава ще ни изтребят не с глад, а с глупост и идентични ! А другите – ИТН с провалени възможности да замогнат с „трудовите си възнаграждения“ и не се спряха да разрушат всичко. Изобщо не ги интересува съдбата на обикновените хора. Отврати ! Тия същите мяра нямат ! Само спектакли правят и с мърсотии се занимават.
Какво да правим бе хора ? Много сме , а ни е трудно да направим нещо съществено за нас самите . Дочуваме какво ли не от Брюксел , че щели да ни ограничават и нови вируси щяло да има и да ни доконолизиране до край. Сегашната зависимост от европейския фактор е не само унизителна, но и поощрява посредствеността и простащината, некадърните управници, разчитащи единствено на потупване по рамото от Брюксел и проявяващи пълно незачитане на общественото мнение в страната. Необразоваността на българите и заместването на българските традиционни ценности и традиции с някакви „европейски” е далеч по-голяма беда за държавата ни отколкото корупцията. Все едно ние сме опитомени и неграмотни животни и трябва за всеки случай да ни слагат и намордници . Това , ако го чуят великите български ханове и царе ще им заритат задниците чак до Ламанша. Това ни се случваше поетапно през тия 32 години „демокрация“ от тия европейски „демократи „, мошеници, предатели, некадърници и хвалипръцковци.
Социалната държава не може да съществува без свобода на словото, политически плурализъм и правов ред. Нали точно за това се радвахме , че отиваме в ЕС. Какво стана и какво се получи ? Че нещо ще се получи и случи съм сигурен , но е важно и интересно нас накъде ще ни присъдят. За старото време на държавен социализъм и просташки див капитализъм не си заслужава дори и да си го помисляме. Това няма да се върне и няма да се случи . Капитализма не е изразходен и има още потенциал в него за развитието на обществата и прогреса на човечеството. Едно е сигурно , че в това си състояние е изключено да остане . И кои това не го разберат като нашите български политици ще духат само супата , а друг ще я консумира . Лошото е и друго , и то е много лошо , че не сме равни с другите народи на стартовата позиция. Колониално зависима страна сме на най-големия капиталистически хищник в света , които не би ни изпуснал за нищо на света , освен , ако при завъртане на геостратегическата ролетка не ни се падне – Русия.
Има вече една родена лявата икономическа идея за „ държавен социализиран капитализъм“ или известен с още едно име „социален капитализъм“ в противовес на по-старата идея. Иде дума за изградена и утвърдена ПРАВОВА държава , която е призната и действаща в обществото и едновременно правово и категорично ЗАЩИТАВА социалната изградена система. Тоест , държавата гарантира социална защита и социален стандарт за всичките си поданици. Говорим за силна държава със собствен суверинитет , а не с някакво друго влияние.
Видя се за пример за устроена такава държава като Финландската правова държава която брани социалната и те така живеят . Нооо …… Знам ли ??!!
Но , ако Русия загуби войната в Украйна и западният сценарии се реализира, то има опасност човечеството да премине в кардинално ново състояние и картината на света да се промени безвъзвратно. Малцина обаче, могат да видят картината на бедствията. Нали се досетихте ,че имам в предвид тотално намаляване на населението на планетата и престъпните планове за пълното господстване над обикновените хора. Страшно ще да е ! Всичко се забърка и обърка . Даже и „Възраждане “ обърка коловоза и пое ………..
В едно човешко общество не е възможно, а и е недопустимо, безлична сила , или изкуфели милиардери колкото и огромна да е тяхната мощ , да поставят в абсолютно подчинение човека, да си играят с него и да го обезчовечават. Ненаситността им и несъобразяването с човека безпощадно и неудържимо ерозира създадената от тях системата , но и поощрява недоволствата и съпротивата. Затова се търсят и ще се намират защити и съпротиви срещу тия извратеняци !
Затова днес българите , трябва да настояваме и се борим за възстановяване на националната държава, ревизия на поведението на България в ЕС и НАТО, отказ от слугинаж и унизителното послушание. Това на първо време !
Нека да си го направим интересно и дебатираме по темата . Нека чуем и други мнения и позиции , сигурен съм ,че има и по смислени и по – добри мнения за съдбата на България .http://bspmontana.com/ – България социална и просперираща
Илия Миладинов