Големите пари рано или късно търсят и голямата власт – ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ !

Големите пари рано или късно търсят и голямата власт – ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ !

 

Родени сме на тази планета с пълната свобода на избор да определяме сами как да живеем и какви отношения да имаме към останалите хора около нас.

Е да ,така е !А в същност как е ? Живеем ли свободно , независими ли сме ? Умеем ли да живеем , или се мъчим само да преживяваме. Странен народ сме ние българите като ,че ли всичко обратно правим на логиката.   В  България една група хора с огромно влияние, парични потоци и власт са намерили мекото на баницата, като са се установили като феодали и са възприели територията ни и държавното ни имущество като тяхна лична собственост. Затова  сме най-бедните в Европа . А болшинството българи гласуват за десни партии , които са представители на едрия капитал и олигарсите. Неспособността ни да се организираме като общество и поемем верния път , спомага и абсолютната ни дезориентация относно случващото се в държавата. Едно поради хаотичността в политиката на управляващите, друго поради тоталната медийна бомбардировка с различни проблеми, отвличащи вниманието им от цялостната картина на ставащото в реалността.

Крайно време е да проумеем, че  една от битките ,   която трябва да водим, е битка между интересите на парите и интересите на човека, като разумно същество. Че ,  за да спечелим, трябва да променим ценностната си система и да ограничат ролята на парите, тоест да установим пълен контрол на разходваните пари в управлението на държавата и обществото.  Тогава вече можем да говорим  за твърда социална политика  ,   която е необходима и се нуждае обществото.   А за да успеем , трябва да се борим срещу сегашния обществено политически строй наречен капитализъм. Последните глупаци ще сме , ако си въобразяваме ,че в този строй ще можем да живеем нормално с необходим жизнен стандарт на живот. Не се заблуждавайте , че можем да живеем като в другите  капиталистически страни в Европа. За този стандарт те са се борили и воювали много години. Те умеят и знаят как да защитават правата и интересите си организирано .  Така ,че пред нас стои дилемата – Да се борим за правата и социалните си интереси , или покорно да се примирим и станем роби ,експлоатирани от държавния либерален капитализъм.   Всеки има право на избор.  Ако избере първото , то значи се включвате в класовата борба и се бори за правата и социалната си защита..

Не случайно подхващам тази тема ,  защото сме пред важни и усложнени обстоятелства  за съставяне на правителство . Капитализма не е от вчера  ! Големите пари рано или късно търсят и голямата власт. Това е корпоративният капан на политиката. От нея идеалистите изпадат много бързо и остават само зализаните олигарси. Хората с идеи биват смазани, а тези, които смазват, почват да дават интервюта как в името на националната загриженост  и някаква сигурност , която и те не знаят точно каква ,  започват да ни манипулират както винаги го правят в „розово бъдеще“. Явната несъвместимост на всичко казано за „розовото бъдеще“ е категорично илюзия . Само по „революционен“ път може да дойде и остане на власт лява политическа формация . Но… за сега и това е само теоретична мечта . Но пък лявото в опозиция е много по-силно и истинско от лявото , когато е на власт:  Затова е много важно да го има истинско и силно ляво.  Днес в България няма истинско ляво , но има омраза , причиняваща  единствено  страдание от неясна безизходица.  Бдете хора , БДЕТЕ  !  Бъдете внимателни и вие членове и привърженици на ГЕРБ. Всички ние сме българи и срещу нас е едрия капитал с неговите хищнически интереси . Заради властта и парите , няма да пощадят никои от нас обикновените хора. Тия дни ще има надлъгване и надхитряне за новото правителство .

Знайте едно и никога не го забравяйте : Трябва да си върнем БЪЛГАРИЯ на нас българите . Ние бавно ,  но сигурно изчезваме . Процеса почти е не възвратим. Нуждаем се от сериозен контрол върху управляващите и Референдум за бъдещето си от всички българи .

Илия Миладинов