ГОСПОДАРИТЕ НА ПАРИТЕ И КОРОНАВИРУСА

ГОСПОДАРИТЕ НА ПАРИТЕ И КОРОНАВИРУСА

Днес, като ни обявиха карантина и ни съветват да си стоим вкъщи, имаме голяма възможност да четем и да помислим върху всичко, което се случва около нас. Важно е спокойно да преценим реалността в която сме и изпълним указанията на професионалистите. Това е реалното , това е единствената алтернатива за спасяване на хора. И ако има създадена вече извънредната ситуация, тя трябва да работи в наша полза.
Мисля го , че е така и съм убеден ,че е наистина така . Но има едно , което непрекъснато ме кара да си задавам въпроси на които трудно намирам отговори. Впрочем отговорите на повечето „загадки“ , около корана вируса са на върха на езика ми .
Вече е доказано , че такъв вирус не може да бъде създаден по естествен път. Това е обработен щам от научна лаборатория
и активиран “ пуснат “ там където трябва в сърцето на промишлено – икономически център с население 11-12 милиона хора в Китай – град Ухан . Говорим за събития, много по-сериозни от всякога в новата ни история. Мащабът на началото на срива наподобява Великата депресия, въпреки че историята не се повтаря буквално. Умело отвличат вниманието на хората от силите, които са и „господари на парите“ за един прост и ясен факт: глобалната финансова и икономическа криза, очаквана много преди да дойде корона вирусната и петролната криза.
Днес всички хора живеят в свят, в който парите определят всичко. Глобализацията следва американския модел, а това е много безпощадна система особено за обикновените трудови хора. Ще ви цитирам анализа на известен руски анализатор
Виталий Аверянов :
„Тази информационна война служи като катализатор за криза, която би могла да се развие по-бавно – но сега, благодарение на умелото манипулиране на съзнанието, тя ще се ускори значително.
Междувременно нощната и не планирана среща на Федералния резерв взе безпрецедентни решения.
Основният лихвен процент е поставен на нулата, за което медиите все пак пишат.
Така нареченият резервен коефициент също е нулиран (тоест банките преминават в режим, при който се осигурява ликвидност без ограничения).
Обявено е „количествено облекчение“ от 0,7 трилиона долара.
Цената на суаповете с водещи ценни книжа е намалена до 0,25%.
Не съм икономист, но мои познати анализатори ми казаха, че подобни мерки съответстват на „масов ядрен удар“. Тоест, меко казано, тези мерки са безпрецедентни
Какво общо има корона вирусът с това? Случайно се е оказал причина да започне рестартиране на световната финансова система? Едва ли.
По-скоро това е акт във война, в която буквално всички държави и централни банки ще загубят, както и много корпорации и в която само много тясна група бенефициенти може да спечели .
Нещо ми подсказва, че настоящата игра е началото на планирания „грабеж на века“, измама, в резултат на което активите и натрупванията на много страни, компании и частни лица ще бъдат ефективно преразпределени в полза на настоящата финансова олигархия, и по-конкретно сред стотиците нейни съставни семейства. Делът на тяхното имущество в ще нарасне, въпреки че той и сега е много голям: през 2010 г. беше поне 40%, а сега е около 50.“
/край на анализа/.
И сега, под прикритието на решителни мерки в борбата с корона вируса, което вече е очевидно, те се опитват да го поставят на крака и да го въведат в по-удобна за себе си форма, която ще има най-важните икономически, политически и социални последици, а ние ще останем щастливи ,че сме живи и здрави от трагедията. Управляващите авторитетно и доволно ще похарчи 1,3 милиарда евро.
Ще са доволни и определени финансови кръгове. Фактът, че възрастните хора умират, е от полза – в края на краищата, пенсионната система е много скъпа, а ако старите умрат, тогава вече няма нужда да им се плаща.
„Всичко, което се случва, подтиква към мисли за хибридна война. И тя съществува – няма нужда да бъдете наивни и да го отричате. Може би всичко това е организирано именно срещу Китай. “ пише Джулието Киеза /италиански журналист/
Де да беше само Китай ? ! Пламна целия свят ! И кой е виновен ? Путин ли ? Неее , това е рестарт на финансовия капитал, които прави рециклиране на капиталистическите отношения , за да бъде създаден Нов световен ред. И този процес вече навлезе в последния етап използвайки корана вируса. Онова , което най-често манипулира хората е страха и несигурността. Можем ли да управляваме средата, в която сме поставени или просто сме пионки в играта. Да спрем да мислим е най успешната манипулация. „Спрете да мислите , вие грешно мислите , ние мислим за вас и вашето настояще и бъдеще“ , така ни се втълпява. Идеята е, нито да мислим , нито да чувстваме и това е доброто , но за кои ? Недоволните са най-уязвими за манипулации. Света ще бъде друг след кризата, това е било запланувано и остава да го видим .
И така уважаеми братя и сестри българи, май така изглеждат нещата вече „Да ни бъде , или да не ни бъде“, зависи от нас. Корона вируса ще отмине и ще остане още по силния финансовия капитал с утвърдени позиции за създаване на Новия световен ред, в които ние ще бъдем част от световната колониална общност. Но тук и сега , България има спешно нужда от силно Гражданско Общество.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *