ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ

ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ
…………………………………………………………………………………………………………………
Какво значи това :
Става дума за обмислена, осъзната и възприета национална доктрина за изграждане на подредено общество по-възможен най-цивилизован начин. Добре обмислена и изградена независима и социална държава при наличието на политически свободи.
==========================================
Приоритет над приоритетите в България е овладяването на демографската криза, която почти прерасна в катастрофа и застрашава бъдещето на държавата ни. Тази тема почти липсва в предизборните дебати на предстоящите избори , въпреки че демографски процеси ще станат необратими . А става дума за съдбата на България.
Ако трябва да започнем тази много сериозна и отговорна тема за демографската криза в България то първо трябва да обсъдим причините за възникването и. И предварително да уточним – нека акцентираме вниманието си върху българският етнос и неговата изчезване , и обстоятелствата за драстичното му намаляване. И да обърнем внимание на тенденциите за бъдещето на този процес. Какво трябва да се направи и предприеме от останалите живеещи тук , за да останат младите хора в родният си край . Но нека да поясня : Не споменавам политическа принадлежност , а казвам „останалите тук живеещи“. Всеки има право на мнение по въпроса и да развие своята теза за проблема на родният край, които, разбира се е и национален. Ето и моята теза:
Какво става днес в България ? Българите драстично са топят и селищата ни се обезлюдяват, за разлика от онова трагично време за България, при която независимо от многото жертви във войните , българите нарастват за 10 години с над 800 000 хил. Интересно ! И като продължим да правим сравненията то : ако погледнем нещата днес от един по-друг ъгъл – от регионална позиция, нещата изглаждат още по-трагични. Цели региони се обезлюдяват. Особено това е показателно за Северозападна България. Фактически Нашата България плаща своеобразен „кръвен данък“ на богатите Европейски страни и САЩ, като нашите млади хора подобряват демографската ситуация в тях за сметка на
собствения си народ и държава. България намалява с над 2 милиона за 20 години. Такова „изтичане“ се е извършвало в продължение на пет века спрямо Османската империя, макар и в други форми и по един по-различен начин. Извод: та ние сме отново в робство и живеем в колониална страна. Управлявана от платени, навързани на каишка зависими надзиратели, които чинно са подредени и се бетонирали на държавната хранилка и Европейските субсидии. И на всичкото отгоре ние смирено наблюдаваме нашето погубване като народ и държава. И какво сега ?! Накъде?!
Обикновено се казва, че основна причина е бедността. Несъмнено това е така, но тук трябва да се отбележат няколко важни допълнителни момента. Бедността не е била по голяма от някогашната , а тогава раждаемостта ,не ,че не е спаднала , а напротив се е увеличила. Далеч съм от мисълта да пренебрегвам фактора бедност и тенденцията на т. нар. „векторна бедност“, т.е. посоката на развитие на бедността е нейното увеличаване във всяко следващо поколение. Т.е. когато децата стават по-бедни от родителите си и съответно техните деца са по-бедни от тях, и така по нарастващ вектор на бедност се навлиза в някакво тресавище на безизходица и колониално робство за много години. И отново да направим сравнение с историята на миналото : имало е тогава държава, може и грешна политика да е водила, и…. явно е било така, но все пак е имало. Българите едновременно са воювали, но са се връщали есен да изорат земята, и… пролетта отново на фронта . Знаели са ,че дават живота и труда си на държавата България. А днес братя българи дали имаме държава ? Днес имаме администрация на някаква колониална територия управлявана от някакво посолство. Е кой би останал тук млад и кадърен българин на това място и да се надява ,че може успешно да реализира своите възможности ?. И ето отговора сам си дойде – ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ. Това е големия проблем на демографския срив. България трябва да бъде суверенна и независима , винаги преследваща интересите си. А тая сволоч от политици, жалки управници- надзиратели, мутри и безочливи олигарси да отидат там където народа определи, че трябва да бъдат осъдените за грабежи и предателство. Една политическа революция може да промени съдбата на България и българите.
Възможно е, унесени в грабежа на това , което е останало , или на жалките подаяния от ЕС, мафията да ускори това предстоящо събитие. И накрая : Няма как , с каквито и фондове да се стимулира Северозападна България да се възроди икономиката в региона , ако преди това не се възстанови държавността и България да бъде на българите . Всичко друго са само дребни лакомства за наивници.
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *