ЖИВОТЪТ НИ СЕ ПРЕВЪРНА В АД ОТ БЕЗСКРУПУЛНИ БЕЗОБРАЗИЯ НА ВЛАСТТА И ПОЛИТИЦИТЕ ПО ВСИЧКИ ЛИНИИ

ЖИВОТЪТ НИ СЕ ПРЕВЪРНА В АД ОТ БЕЗСКРУПУЛНИ БЕЗОБРАЗИЯ НА ВЛАСТТА И ПОЛИТИЦИТЕ ПО ВСИЧКИ ЛИНИИ
=========================================================
Всички, които желаят нещо да се променя в държавата и са представени в Народното събрание, да се концентрират върху истинските проблеми на България, а те са: бедност, корупция, изостаналост. В основата си всичко това е и икономически проблем. Ако не се разреши проблема с основен ремонт на Конституцията България и българите са обречени – изчезват .
––––––––––––––––––––––––––––––––
Както е казвал великия мислител Сун Дзи “ Когато мъдреца сочел луната, глупака гледал пръста му“. Колко трябва да си тъп за да плющиш тъпотии при положение че на наша територия никога не е имало руски войски или военни бази за разлика днес от Американските бази и корпуса им. Цялата ни промишленост, селско стопанство и армия бяха създадени от Руските “окупатори“. Какво се построи бе неолибералисти с евроантлантически ценности за 33те години от уж така наречена демокрация? Няколко разпадаше се магистрали , които впрочем не бяха започнати от днешните властващи. А колко се разкраде и се изнесе към офшорни зони? Вероятно част от управляващите добре са потопили човката в държавната хранилка и друго нищо не ги интересува. Друг крадец и предател правещ се на патриот купи самолети за армията на тройни цени и никой не възразява. Нямаше как някой да му потърси отговорност . Кой е този някой ???? ! В България политиката е свързана винаги не с просперитета на нацията, а с жаждата за власт. Властогонството, властолюбието е така всадено в душата на неукия български интелигент, че той побеснява, като си представи , че може да навлезе в схемата – власт -влияние – пари . Животът ни се превърна в ад от безскрупулните безобразия на властта по всички линии.
Българина е изолиран, капсулиран, атомизиран, изпаднал в апатия и без вяра в собствените си сили , и е отдавна разработвана стратегия от Западните господари .Няма как да пропусна и политическите ни Партии.
Всяка партия е създадена за защита на интересите на определена социална група. Но много често, наблюдаваме партията как реализира политическите и икономически интереси на лидерите си , а не обратното – да ги формира и реализира в полза на социалната група , т. е за хората.
И въпреки , че го знаехме това рециклирахме политическият елит в изборите и извършвахме престъпление спрямо нас самите и България. И като допълня и още един , не по малко важен фактор на геостратегически интереси на САЩ и ЕС още веднъж се доказа, че за тях лъжата и цинизмът са най-високите европейски ценности. Така се получи една образцова колониална територия с „щастливи“ роби. Затова и избирателната активност, сама по себе си, не отразява политическия живот на гражданите, а по-скоро моментно състояние на някакъв тип емоции – гняв, страх, наказателен вод , амбиция или разочарование.
И завършвам със същността на позицията ми : Много е рядко , почти е невъзможно да чуете от политик , или човек от властта да изрази недоволство , или протест срещу КОНСТИТУЦИЯТА. Е няма как да го направят това , защото това е гаранта им за неприкосновеност и съдебно преследване за престъпленията им и своеволията за лично облагодетелствуване. Конституцията е гарант за лобистки закони и корупция по високите етажи на властта . Колективната отговорност се оказва колективна безотговорност – ненаказуема отговорност. Тя не е заболяване на съдебната система , а е общонационална „болест“, която е закриляна от Конституцията . Затова е толкова богат стимула за избираема длъжност за депутат . И след това няма контрол , няма наказателна преследване , няма отговорност . И така повече от 30 години.
Необходимостта от Гражданско общество е все по очевидно, поради факта , че в момента липсва очертано ляво политическо формирование , което да представлява и закриля обикновените трудовите хора . Но да си запазим етноса и България ни трябва активни граждански протести за промяна на конституцията , иначе всички други залъгалки са заблуди от политиците и политическата мафия. По темата дълго може да се дебатира и уведомява обществото от необходимостта за основен ремонт на Конституцията .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.